Proiectul

 

Fundația Teofania anunță încheierea proiectului ”Activi pentru oameni”, POSDRU/173/6.1/G/148199 – ID 148199. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenţie: 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, având o valoare totală de 1.834.123,40 lei din care 1.795.606,81 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Economia socială este un instrument flexibil şi durabil pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă la nivel regional şi local.

Obiectivul general al acestui proiect constă în facilitarea integrării sau a reintegrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii la nivelul judeţelor Arad şi Timiş pe durata a 12 luni de proiect. Obiectivele specifice atinse în cadrul acestui proiect au fost următoarele:

 • crearea şi dezvoltarea a două structuri de economie socială la nivelul judeţului Arad şi Timiş specializate în asistenţă la domiciliu într-o perioadă de 12 luni. Cele două structuri de economie socială își au sediul în Vladimirescu şi Moşniţa Nouă.
 • dezvoltarea competenţelor de bază în domeniul îngrijirii la domiciliu pentru 40 de persoane din grupul ţintă şi certificarea acestora ca îngrijitori la domiciliu;
 • angajarea a 20 de persoane în cadrul celor două structuri de economie socială înființate;

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 12 luni şi a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Millenium Center.

 

Servicii oferite în continuare

 

Structurile create în cadrul acestui proiect vor oferi în continuare, în județele Arad și Timiș, o gamă diversificată de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu, dintre care enumerăm următoarele:

 • Supraveghere și îngrijire non-medicală, gătit și/sau asistență la gătit;
 • Cumpărături și/sau asistență la cumpărături;
 • Servicii de menaj/curățenie;
 • Servicii de spălare și/sau călcare rufe;
 • Însoțire la plimbare, alergare usoară, exerciții fizice;
 • Igienă și/sau asistență igienă (cuprinde și ajutor la îmbrăcare-dezbrăcare, asistență îmbăiere);
 • Asistență la planificarea activităților;
 • Asistență transport pentru activități curente;

 

Principalele categorii de clienţi sunt: persoane adulte cu autonomie limitată, persoane cu autonomie limitată temporară, pensionari, persoane cu dizabilităţi ori persoanele ocupate.

Până în prezent au apelat cu succes la serviciile noastre peste 100 de beneficiari din județele Arad și Timiș.

 

 Testare gratuită!

 

Testarea serviciilor este gratuită, iar persoanele interesate ne pot contacta astfel:

– pentru Arad: Lucian Popescu, manager, tel. 0736.853.790, e-mail: contact.mainideschise@gmail.com, www.mainideschise.ro;

– pentru Timiș: Mircea Luca, manager, telefon 0721.751.275, e-mail contact.activipentruoameni@gmail.com, www.activipentruoameni.ro;

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 „Investeşte în oameni!”. Informaţii despre program se găsesc pe site-ul http://www.fonduri-ue.ro/posdru.

Recomandările redacției