Un serviciu de email securizat din Texas care, potrivit unor relatări, a fost folosit de analistul de sistem al Agenţiei de Securitate Naţională Edward Snowden, a anunţat că se închide, fără să poată explica în mod legal de ce, informează Associated Press.

Într-o notă criptică postată joi pe site-ul Lavabit, proprietarul Ladar Levison a declarat că firma mai degrabă renunţă decât să devină, după cum s-a exprimat el, „complice la crime împotriva poporului american”. Levison nu a răspuns unui apel telefonic de la AP.

În această notă el nu elaborează, dar dezvăluirile făcute de Snowden au atras atenţia asupra modului în care guvernul Statelor Unite poate obliga în secret companii să predea informaţii despre clienţi şi să le oprească să discute despre acest lucru.

Informaţiile de la Lavabit ar putea fi de interes pentru anchetatorii ce urmăresc scurgerile de informaţii asumate de Snowden. Evidenţele publice arată că cineva a înregistrat trei adrese pe numele de „Ed Snowden” la firma din Dallas în ultimii patru ani, adaugă AP.

 

 

(AS – editor: Sorin Calciu)

 

Recomandările redacției