Serviciul de salvare Salvaspeo a fost atestat și acreditat

0
477

Atestat pentru echipa Salvaspeo a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo. Atestatul este pentru îndeplinirea atribuțiilor privind prevenirea accidentelor, cât și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic. De asemenea, Salvaspeo a fost și acreditată pentru activități de salvare, durata atestării, respectiv a acreditării fiind de 4 ani, până în 17 august 2023.

„Este o recunoaștere a activității serviciului Salvaspeo, o echipă formată din specialiști, care atunci când trebuie salvate vieți omenești este gata să intervină, indiferent de anotimp, de condițiile meteo sau de alți factori. Salvaspeo Arad reprezintă o echipă de elită în rândul activiștilor salvamont și de speologie”, a spus Răzvan Ciubotariu, directorul Direcției Tehnică-Investiții a Consiliului Județean Arad.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo se află în subordinea Direcției Tehnică-Investiții și este un serviciu de utilitate publică, înființat în baza prevederilor din Legea nr. 215/2001 – Legea administrației publice locale, Legea nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic şi a Hotărârii Guvernului nr. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi salvarea în zone montane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.