cadServiciul Imigrări Arad organi­zează, în perioada 2-23 decembrie, o acţiune de strângere de cadouri pentru refugiaţii şi solicitanţii de azil care se află pe teritoriul Ro­mâniei, acţiune denumită sugestiv „Dăruieşte bucurie! Poţi fi primul care aduce sărbătoare în sufle­tele lor”.
Acţiunea, coordonată de Inspecto­ra­tul General pentru Imigrări – structură distinctă a Ministerului Afacerilor Interne – mai are şi un alt rol, cel de informare a opiniei publice şi a comunităţii, în general, cu privire la rolul şi condiţia străinilor refugiaţi şi a solicitanţilor de azil.
Comisar-şef Mitică Purcaru, şeful Serviciului Imigrări al Judeţului Arad, ne declară: „Arădenii care doresc să ofere refugiaţilor cadouri, îmbră­că­minte, re­chizite, chiar jucării (ţinând cont că sunt familii care au ajuns în România cu tot cu copii) sunt rugaţi să vină cu pachetele la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, de pe strada Vârful cu Dor. Trebuie să dovedim că nouă, arădenilor, ne pasă şi de alţii, mai ales că la Horia avem un astfel de centru”.
De menţionat că, în momentul demarării acestei acţiuni, se aflau în lucru 1.307 de cereri depuse pentru solicitări de azil, fiind aprobate 796, cele mai multe cereri fiind înregistrate de către cetăţenii sirieni, urmare a evenimentelor tulburi din ţara lor. „Vorbim de 894 de dosare depuse de sirieni, dintre care 684 au fost aprobate, urmând ca solicitanţii să fie cazaţi la unul din centrele aflate în ţară din Timişoara, Giurgiu, Bucu­reşti, Galaţi, Rădăuţi şi Şomcuţa Mare”, ne mai spunea comisar-şef Mitică Purcaru, şeful Serviciului Imigrări al Judeţului Arad.
Dacian Don

Recomandările redacției