sesiuneDe câteva zile, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a deschis o nouă sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole”, adresată celor care vor să dezvolte fermele de familie, după cum precizează un comunicat al agenției.
Astfel, în perioada 25 iunie – 31 iulie APDRP va primi proiecte pentru sprijinirea fermelor de familie.
Suma totală alocată pentru această sesiune este de 50 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăși 125.000 de euro.
Fermierii trebuie să respecte con­dițiile de accesare și să se încadreze în criteriile de selecție ale măsurii de modernizare a exploatațiilor agricole din Ghidul Solicitantului disponibil pe pagina de internet a APDRP. (www.apdrp.ro). A fost emisă Ordonanța de Urgență 43/2013 prin care proiectele declarate eligibile vor beneficia de o garantare de 80% a sumelor pentru cofinantare, prin instituții finanțatoare. Totodată, de la bugetul statului se va facilita acodarea de microcredite de până la 75.000 euro, pe o perioda de maxim 10 ani, tot pentru asigurarea cofinanțării. Aceste microcredite vor fi acordate prin instituții financiare.
Pot depune proiecte atât persoane fizice (cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare), cât şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, sau alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul Măsurii 121.
De asemenea, această oportunitate de finanțare este diponibilă și prin Grupurile de Acțiune Locală (GAL) care implementează la nivel teritorial această Măsură.

Recomandările redacției