Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat va începe luni

0
413

Bacalaureatul, numit și examenul maturității, este pentru mulți un mare hop. Momentele de bucurie sunt de nedescris, dacă rezultatul este cel dorit și trece de nota limită de șase. Situația este diferită când în dreptul rubricii, unde ar trebui să scrie nota, scrie „respins”. Dezamăgirea ne cuprinde pe deplin. Pentru cei care se află în a doua situație, există și o a doua șansă, și anume sesiunea din toamnă.

Aceasta va începe de luni, 24 august și va ține până în 27. Între 13 și 24 august candidații au avut ocazia să se înscrie la examenul de bacalaureat, dar doar cei care au promovat și examenele de corigență.

Luni, 24 august candidații vor susține proba la limba și literatura română, marți proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere și joi proba la limba și literatura maternă. Toate cele patru probe vor dura, după cum bine știți, trei ore. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor face pe 28 și 31 august, respectiv pe 1 septembrie. Începând din 2 septembrie, candidații pot afla primele rezultate a muncii lor. Acestea vor fi publicate până la ora 12:00. În cazul în care aceștia consideră că s-a produs o eroare sau presupun că ar merita mai mult, candidații pot depune, în aceeași zi, o contestație între orele 14:00 și 20:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 5 septembrie.

În județul Arad s-au înscris la examen 1.062 de absolvenți de liceu.Dintre aceștia, 590 provin din promoția curentă, iar 472 au absolvit liceul în anii trecuți. 1.008 înscriși sunt absolvenți ai formei de învățământ „la zi”, 33 au absolvit liceul la „seral”, iar alți 21 au urmat cursuri cu „frecvență redusă”. Din promoțiile anterioare, 437 au fost la liceu „la zi”, 22 la „seral” și 13 la „frecvență redusă”. În ceea ce-i privește pe cei 590 de absolvenți din promoția curentă, 571 au urmat cursurile la zi, 11 la seral și 8 la frecvență redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.