fermieriA fost prelungită sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agri­cole”, adresată celor care vor să dezvolte fermele de familie până în 14 iulie ora 12 fix. În mod normal sesiunea a avut perioada de derulare din 25 iunie și ar fi tebuit să se închidă pe 31 iulie.
Conform unui comunicat al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole”, adresată celor care vor să dezvolte fermele de familie s-a prelungit cu două săptămâni, mai precis până miercuri, 14 august ora 12.
Fermierii au de respectat condițiile de accesare și trebuie să se încadreze în criteriile de selecție ale măsurii, conform Ghidului Solicitantului disponibil pe pagina de internet a APDRP. Suma totală alocată pentru această sesiune este de 50 mili­oane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăși 125.000 de euro. Pot depune proiecte atât persoane fizice (cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare), cât şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, sau alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul Măsurii 121. De asemenea, această oportunitate de finanțare este diponibilă și prin Grupurile de Acțiune Locală (GAL) care implementează la nivel teritorial această Măsură.

Recomandările redacției