Sezonul acesta se poartă artă

0
231

La sfârşitul acestei săptămâni, mai precis vineri, 25 noiembrie va avea loc la Cafeneaua Literară Joy’s din Arad vernisajul unei originale expoziţii de artă: „Artă-mă! Poartă-mă!“
V-ați gândit vreodată cum ar fi să purtaţi… artă? Combinatul Urban de Cultură, da. Patru artiști vizuali din domenii diferite au imaginat și au creat. Artă-mă!
Lucrările lor au fost transpuse pe material textil. Un designer vestimentar le-a transformat în obiecte vestimentare. Artă în artă. Purtată. Poartă-mă!
Este o abordare inedită și inovatoare, în care granițele dintre arte se estompează, se întrepătrund și se aproprie la propriu și la figurat de public.
Dar, iată artiștii implicați în proiect:
Livia Coloji
Când nu lucrează la proiecte comisionate, Livia Coloji creează lucrări inspirate de natură și natura umană, sau realizează produse de serie mică decorate cu lucrările sale. Lucrează și organizează evenimente la Balamuc/ loc de joacă și-altele, alături de Ana Kun și Răzvan Cornici. „Deep sea” face parte dintr-o serie de lucrări cu oameni mici, spații vaste și situații ambigue. Întreaga serie a fost recent prezentată în cadrul unei expoziții personale, la ObjectosMisturados, în Viana do Castelo, Portugalia.
Iulian Brad
Iulian Brad, ilustrator, a studiat în diferite școli de artă plastică. După încheierea studiilor a fost puternic influențat și inspirat de un ilustrator spaniol, astfel îndreptându-se și concentrându-și el însuși munca pe ilustrație.
Spune despre el că învață în permanență și că îi place să încerce noi tehnici și să inoveze mereu în arta sa.
Cristian Mărgineanu
I se spune Kid și spune despre el că este artist, muntoman, biciclist, în orice ordine doriți. A absolvit Facultatea de Arte din Timișoara. Este pasionat de benzi desenate, și-a susținut lucrarea de licență din benzi de­senate și a fost lead artist la o revistă de bandă desenată autohtonă – Terapie de Basm. Conduce workshop-uri și ateliere de bandă desenată și character concept.
Bogdan Iorgovan
Și-a început activitatea ca pictor, iar de doi ani, pasiunea pentru fotografie l-a purtat pe acest drum. În opinia lui, arta fotografică și pictura sunt înrudite, așa că fotografia nu îi este străină, ambele având ca principii fundamentale compoziția, culoarea și lumina.
Arina Varga
Îi place să spună despre ea că este un designer vestimentar, care visează să se facă créateur de mode atunci cand va fi mare!
„Toată viața mea gravitează în jurul atelierului și încerc mereu să-i fac pe oameni să înțeleagă ca «FashionisSupposedtobe FUN». Îmi place să lucrez cu imprimeuri bogate, culori puternice, pe materiale care își mențin ținuta. Am încercat să las imprimeurile să vorbească, dar și să spună o altă poveste decât aceea când sunt doar pe suprafața întinsă. Volumele ne ajută să privim lumea cu alți ochi, să transformăm“, ne declară artista.
Sunteţi invitaţi cu drag vineri, 25 noiembrie 2016, de la ora 19.30, la Cafeneaua Literară Joy’s, Str. Gheorghe Lazăr, nr. 1, la vernisajul expoziției „Artă-mă! Poartă-mă!“ să descoperiți lucrările artiștilor și piesele vestimentare create de Arina Varga.
Despre Combinatul Urban de Cultură, în câteva cuvinte
Scopul Asociației Combinatul Urban de Cultură este acela de a promova valorile culturale contemporane prin facilitarea accesului la cultură de calitate a publicului larg, sprijinirea și stimularea creativității. Unul din principalele obiective ale asociației este organizarea de evenimente în vederea promovării patrimoniului cultural contemporan, a inovației și diversității.
Trebuie să precizăm că proiectul este cofinanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, având ca partener Cafeneaua Literară Joy’s.
Aşadar, poftiţi dragi iubitori de frumos la acest inedit vernisaj,la această deosebită modalitate de a face artă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.