Sezonul estival aduce o nouă campanie la Rabla pentru Electrocasnice

0
635

Arădenii care au aparaturi mai vechi și vor să își înnoiască casa trebuie să știe că pot apela la programul Rabla pentru Electrocasnice.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că. de marţi se fac noi înscrieri pentru obţinerea unui voucher în Programul Rabla pentru Electrocasnice. Prin acest program, cei interesați pot obţine vouchere de până la 400 de lei pentru o mașină de spălat spre exemplu, în schimbul altui aparat ieșit din uz.

 „Începând de marţi, 18 iunie 2019, ora 10, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi înscrieri”, se arată într-un anunț al AFM. Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;

400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;

400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);

300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;

400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.