Sezonul rece se apropie, temperaturile sunt în scădere, iar tot mai mulți dintre noi au început să folosească sobe, reșouri, calorifere sau alte mijloace de încălzire.

Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța voastră și a familiei! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Având în vedere că fumul și gazele nocive se răspândesc rapid, ai nevoie să devii conștient de pericol cât mai devreme cu putință, pentru a avea timp suficient să te salvezi.

„Nu lăsa incendiul să-ți transforme în scrum munca de o viață sau chiar să-ți pună sănătatea în pericol! Fii responsabil și instalează-ți un detector de fum în locuința ta. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții”, transmit pompierii din Pecica.

Recomandările redacției