Suntem în plin sezon al infecţiilor respiratorii, iar numărul pacienţilor în spitale creşte în fiecare zi. Pentru a face faţă îmbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea mai multor centre de evaluare în afara spitalelor.

Sezonul virozelor aglomerează spitalele, din țară dar și cel din Arad. astfel s-a decis înfințarea unor centre de evaluare pediatrică deschise în toată țara pentru a face față creșterii numărului de cazuri.

Sunt 59 de centre de evaluare, unități ambulatorii pentru copii, pregătite în acest moment.

Astfel, cei care au viroze respiratorii vor fi mai întâi consultați de medicul de familie și după vor fi direcționați către aceste centre de evaluare, unde vor fi supuși unor alte investigații medicale.

 Dacă simptomele  se agravează după câteva zile, deși se află sub tratament, vor fi, de asemenea, direcționați de medicii de familie către aceste centre și, ulterior, către secțiile de primiri urgențe și internați în secțiile de specialitate.

Copii cu simptome grave sau cu boli cronice vor fi direct direcționați către Urgențe. Centrele  sunt special concepute pentru copii și au circuite separate, iar Ministerul Sănătății a luat decizia de a le înființa pentru a asigura un acces mai rapid la asistența medicală pentru cei mici în această perioadă și pentru a reduce timpii de așteptare și aglomerația din unitățile de primiri urgențe.

La Arad în Spitalul Județean se lucrează, în acest moment, la capacitate maximă, ne comunică reprezentanții instituției. Zilnic se fac externări, dar paturile se ocupă cu noi pacienți.

Așadar, un astfel de centru este binevenit. Centrul de evaluare de la Arad se află pe strada Andreny Karoly, nr. 2-4. Tel:  0730110168

evaluare@scjarad.ro

Programul este de luni până vineri între orele 08:00-

20:00

.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției