Weekend-ul care începe astăzi aduce în fața mai multor cluburi din Arad, partide care fie prin miză, fie prin conjunctură, fie datorită adversarului, reprezintă borne importante ale sezonului.

UTA în primul rând are parte de un meci infernal pe Arena Națională, unde întâlnește FCSB. Față de meciul din tur lucrurile sunt mult schimbate din punct de vedere al felului cum se prezintă oponenții. Edi Iordănescu a repus echipa pe linia de plutire din punct de vedere al rezultatelor iar de câteva săptămâni, de când la echipă a revenit Toni Petrea, bucureștenii au reînceput să arate și spectacol. Etapa trecută au învins la Craiova, scoțând practic Universitatea din lupta pentru titlu. Din acest punct de vedere UTA pare la prima vedere condamnată. Însă, deși rezultatele din ultima vreme au fost foarte slabe, jocul echipei pare în creștere. Dacă Laszlo Balint și elevii săi reușesc să găsească antidotul la ratările cu care și-au exasperat suporterii în ultima vreme, Bătrâna Doamnă este capabilă să producă o surpriză la București. Un rezultat pozitiv ar fi important nu doar pentru palmares ci și pentru clasament, acolo unde UTA a pierdut teren prețios în ultimele runde și este cam obligată să aducă puncte chiar și de pe terenuri aparent inaccesibile, dacă vrea să rămână cu șanse în lupta pentru play-off.

FCC Baschet UAV Arad are la sfârșitul acestei săptămâni un dublu duel cu Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța. Sigur că din punct de vedere al adversarului, provocările pe care le are echipa noastră nu sunt majore. Cel mai important este însă ca echipa să își rezolve calitatea și mai ales consistența jocului. După un succes entuziasmant cu CSM Satu Mare, fetele lui Jose Araujo s-au chinuit grozav etapa trecută să învingă modesta Agronomia, semn că încă mai sunt multe lucruri de pus la punct, fie tactic fie din punct de vedere al mentalității. Iar galben-albastrele trebuie să profite de aceste două partide pentru a face reglajele necesare deoarece în runda următoare le așteaptă marele examen cu Sepsi din deplasare, unde nu mai e loc de erori.

În acest sfârșit de săptămână au loc și ultimele partide ale acestui an, din calendarul celui de-al treilea eșalon fotbalistic. Din păcate pentru ea, Crișul Chișineu-Criș stă în această etapă, astfel că nu mai are șanse de a ierna pe primul loc al clasamentului dar speră ca Progresul Pecica să încurce liderul CSC Ghiroda și Giarmata Vii, pentru a-i ține pe bănățeni cât mai aproape. Meciul de la Pecica e important și pentru gazde, care se află încă în afara locurilor de play-off și, în demersul de a obține acea poziție, nu-și permit să mai piardă multe puncte, mai ales pe teren propriu. Din această perspectivă a play-off-ului, mult mai bine plasată este Șoimii Lipova care, de pe treapta a treia a podiumului, nu are nicio scuză dacă nu câștigă la codașa Avântul Periam. Foarte interesant va fi și duelul de la Dumbrăvița, dintre echipa locală și Gloria Lunca-Teuz Cermei, cele două echipe fiind vecine de clasament, echipa de lângă Timișoara având un punct avans. În sfârșit, în aceeași serie, într-un duel din subsolul clasamentului, Frontiera Curtici  dă piept cu Pobeda Star Bisnov.

Dar poate cel mai important meci al weekendului, din punct de vedere al relevanței rezultatului, se va desfășura duminică dimineața în Sânicolau Mic, acolo unde fetele de la ACS Piroș Security Lioness își joacă în mare măsură calificarea în play-off. Pentru a fi sigure de atingerea obiectivului, fără a mai sta la mâna rezultatelor indirecte, elevele lui Dan Cuedan trebuie să obțină măcar un rezultat de egalitate în această ultimă etapă a sezonului regular. Meciul se anunță unul dificil în condițiile în care echipa oaspete, CSM Alexandria, este una dintre grupările bune ale campionatului. Faptul că teleormănencele sunt deja calificate în play-off ar putea să îndemne la bănuiala că vor aborda meciul de o manieră mai relaxată dar, cel mai important este însă ca „leoaicele“ să fie la ora meciului în cea mai bună formă sportivă și mentală și atunci, cu siguranță, prestația adversarului va trece în planul doi.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției