Hewlett-Packard carnaval3 carnaval4 carnaval2Sfârşitul de săptămână a trecut la Pecica sub semnul carnavalului, al „fărşangului” în tradiţia populară maghiară.
Veselie la grădiniţe şi şcoli
Deoarece, ieri, în calendarul romano-catolic a început Postul Paştelui, weekendul trecut a fost ultima ocazie potrivită pentru organizarea de baluri şi petreceri, lucru de care s-a profitat şi la Pecica.
Vineri după-masă elevii din clasele V-VIII ale Şcolii Gimnaziale nr. 2 s-au adunat în cantina şcolii pentru a se întrece în costumaţii şi a se simţi bine împreună.
Copiii au ales să se deghizeze în medic, cowboy, dansatoare din buric, vrăjitoare etc. chiar şi unii profesori intrând în provocarea de carnaval şi şi-au pus măşti.
Tot vineri şi micuţii de la Grădiniţa din Turnu au avut parte de un bal mascat, în spiritul Carnavalului care se apropia de sfârşit. Cei 13 participanţi s-au deghizat – cu ajutorul părinţilor – în prinţesă, pirat, Scufiţa Roşie, fantomă, Omul Păianjen, vampir şi alte costumaţii originale. Nici educatoarea Fekete Erika nu a rămas afară din acest joc şi s-a îmbrăcat în clovn, dis­trând copiii.
Juriul format din educatoarea din Sederhat, Alexandra Ponta şi Köles Rózsika din partea Asociaţiei Pro Pir Kult din Turnu, nu a putut lua o decizie şi a premiat toţi copiii costumaţi cu câte o diplomă şi dulciuri.
Sâmbătă după-masă micuţii de la cele două grădiniţe cu predare în limba maghiară din oraş (cea de lângă Biserica Romano-Catolică şi cea din apropierea fântânii de pe strada 401) au intrat în atmosfera de carnaval şi au ales cele mai variate costume, de la muşchetari la diferite animale, defilând în sala festivă a Şcolii Gimnaziale nr. 2
Bal la „Familia Kolping”
Asociaţia „Familia Kolping” a continuat seria balurilor de succes cu cel    dedicat acestei perioade a anului: sâm­bătă seara în jur de cincizeci de persoane s-au distrat în subsolul Parohiei Romano-Catolice.
Organizatorii au pregătit muzică live şi o atmosferă de petrecere, iar participanţii s-au simţit foarte bine. Zece dintre ei s-au şi costumat în pompier, pescar, regină, Moş Crăciun, doctoriţă, prinţul şi prinţesa Ţării Zânelor, Jr. şi Samantha Ewing din Dallas sau personajul din filmul de groază Scream.
Juriul a punctat atent toate ţinutele şi modul lor de prezentare, iar preşedintele asociaţiei, Kocsik Emeric a premiat fiecare participant, câştigătoare fiind declarată perechea formată din prinţul şi prinţesa Ţării Zânelor.
Muzicantul Nagy Zsolt din Peregul Mic a fost pe placul participanţilor care au dansat mult, ultimii dintre ei plecând după ora 5 dimineaţa.

Recomandările redacției