Sfatul investitorului român/ Capitalul românesc, încotro ?

0
772

Sunt om de afaceri, am zis că nu mă amestec în politică, ci îmi văd de treburile mele, încerc să asigur locuri de muncă, să dezvolt niște afaceri. Baiul este că am constatat că și eu și alți oameni de afaceri depindem direct de politică, de politicieni.

Îmi propun ca în această rubrică să încerc să explic ce legătură există între evoluția capitalului românesc și deciziile politice ale tuturor guvernelor care au condus România după revoluția din 1989. Mai ales, vreau să descifrăm împreună motivele pentru care capitalul românesc a ajuns în situația de a nu mai decide nimic, de a fi tratat ca o cenușereasă, pentru că la putere sunt multinaționalele.

Mulți politicieni au spus acest lucru, numai că niciunul dintre ei nu a arătat adevăratul motiv pentru care capitalul românesc aproape că nu mai există. Vă spun eu: în funcție de interesele politice, toți cei care au ajuns la putere au creat o confuzie, i-au făcut pe oameni să creadă că doar capitalul de stat înseamnă capital autohton, iar alții spuneau că, de fapt, puterea unei națiuni este dată de performanțele capitalului privat.

Ca întotdeauna, adevărul este la mijloc : contează atât sectorul de stat cât și sectorul privat. Vom vorbi despre legile care favorizează capitalul străin, poate vom vorbi și despre motivele care au stat la baza distrugerii unor oameni de afaceri români, doar pentru a distruge capitalul românesc. Deocamdată, susțin până în pânzele albe promovarea capitalului românesc !

Ovidiu Palcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.