pompieriLa finalul anului trecut membrii Formaţiei de Pompieri Voluntari din Pecica au fost solicitaţi de mai multe ori la incendii izbucnite la locuinţe în urma defecţiunilor apărute la sobe sau hornuri.
Din fericire, în urma intervenţiei prompte a pompierilor, pagubele produse în urma acestora au fost minime.
Totuşi, pentru evitarea altor asemenea cazuri, ing. Mihail Stan –  şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Pecica, îi sfătuieşte pe cetăţenii din Pecica şi satele aparţinătoare să nu neglijeze curăţarea hornurilor „deoarece aceste situaţii pot provoca incendii care să  distrugă toată agoniseala de o viaţă a proprietarilor”.
Pompierii au câteva sfaturi şi pentru cei care cresc animale în gospodărie: să nu depoziteze nutreţurile în vecinătatea grajdurilor animalelor ori a locuinţelor, să nu folosească în grajduri sau anexe instalaţii de iluminat improvizate care printr-o mică flamă pot provoca incendii şi să renunţe total la fumat pe perioada în care acordă îngrijire animalelor ori să fumeze într-un loc sută la sută sigur.
Totodată, având în vedere că se anunţă o perioadă cu precipitaţii, reprezentanţii SVUS le reamintesc cetăţenilor că au obligaţia de a curăţa şanţurile de scurgere a apei pluviale din faţa locuinţelor.
„Reţineţi: numărul de telefon direct al Formaţiei de Pompieri ai oraşului Pecica în caz de incendiu este 0257-468.086, unde vă va răspunde direct personalul de serviciu” a încheiat ing. Stan, adăugând că pecicanii pot apela la specialiştii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica şi pentru recomandări şi sfaturi în ceea ce priveşte prevenirea incendiilor.

Recomandările redacției