sfaturiPoliţiştii arădeni oferă sfaturi pentru a preveni furturile de biciclete. Aceştia vă informează că bicicletele lăsate pe scara blocului, în uscătorii sau în faţa unităţilor de învăţământ, asigurate sau nu, se află în atenţia infractorilor. În acest sens, vă recomandă să asiguraţi tot timpul bicicleta dumneavoastră împotriva furtului prin dotarea bicicletei cu dispozitive antifurt. De asemenea, vă sfătuiesc să legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă), să asiguraţi întotdeauna bicicleta, însă să reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi. Poliţiştii vă mai sfătuiesc să nu vă lasaţi bicicletele decât în locuri special amenajate, să nu lăsaţi bicileta neasigurată în faţa unor imobile de tipul locuinţelor, localuri sau magazine, iar în coşul bicicletei să nu vă lasaţi diferite bunuri ori bagaje.

În acest sens, doi tineri au fost prinşi după ce au sustras o bicicletă neasigurată din faţa unui bloc. Poliţiştii Secţiei nr. unu Poliţie au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea unui furt de pe raza municipiului Arad. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în seara zilei de 21 iunie, Florin F., de 27 de ani şi Iambor M., de 18 ani, ar fi sustras o bicicletă lăsată neasigurată în faţa unui bloc, de pe strada Foişor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 650 de lei.

„Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.

Recomandările redacției