Planifică-ți o nutriție echilibrată pentru sezonul de vară!
Cum temperaturile cresc pe zi ce trece începând din mai-iunie spre luna august, este deja momentul să îți organizezi alimentația de vară. Pentru început este important să te gândești la aspectele medicale care fac această schimbare de nutriție să fie esențială, după care îți vei forma obiceiuri sănătoase adaptate sezonului de vară mult mai ușor. Îți va intra în rutină faptul că trebuie să bei zilnic suficientă apă alcalină de la ionizator pentru a te hidrata optim și la fiecare masă te vei gândi că trebuie să prepari ceva uşor și nutritiv pentru a nu obosi organismul și pentru a evita supra­încălzirea bucătăriei.
Odată ce înțelegi necesitatea impregnării acestor obiceiuri în minte, pune în funcțiune ionizatorul și dispozitivul de gătit și ești pregătit să treci peste sezonul fierbinte! Scapă de sentimentul de iritabilitate cauzat de căldura în exces preparând o limonadă rece sau o înghețată, ia mese nutritive care să îți ofere energie.
Consumă preparate ușor de
digerat
Temperaturile din această perioadă sunt tot mai ridicate. Zilele fierbinți, uneori caniculare, își pun amprentă asupra organismului tău, determinându-l să facă mai mult efort pentru a-și îndeplini funcțiile.
Pentru a nu-l suprasolicita, alege să consumi la mesele tale preparate ușoare, care se digeră rapid. Preparatele grele, cu multe grăsimi sau carbohidrați, necesită mai mult timp și mai mult efort pentru a fi digerate. Alegând, în schimb, să mănânci preparate uşoare, îi ușurezi munca organismului.
Poți să gătești rețete nutritive, cu puține calorii și care sunt ușoare pentru organism folosind funcțiile speciale ale robotului tău de bucătărie care îți face viața mai simplă! Preparatele finale sunt sănătoase și echilibrate, mai ales dacă le gătești fără exces de ulei și folosești următoarele tehnici de gătit sănătoase: gătire lentă; fierbere; sotare; călit; fermentare.
Bea mai multă apă pentru a fi
constant hidratat
Temperaturile ridicate din perioada verii afectează și temperatura corpului. În încercarea de a menține temperatura corpului la 37 grade Celsius, organismul folosește o cantitate însemnată de apă pentru a elibera căldură în exterior. Acest proces este îndeplinit cu succes prin transpirație. Odată cu apa care iese din corp, iese și căldura. Acesta este mecanismul de termoreglare care pe timp de vară mai ales este esențial pentru supraviețuire.
Astfel, consumul suficient de apă este un obicei alimentar cu atât mai necesar în acest sezon. Asigură-te că apa pe care o bei este curată și adaptată nevoilor organismului tău pentru a putea fi folosită corespunzător în realizarea termoreglării dar și a altor mecanisme importante.

Recomandările redacției