Sfaturi practice – Cum să îți dezinfectezi în mod corect telefonul și cât de des trebuie să o faci

0
166
Cleaning the cell phone with disinfecting wipes, since it has a lot of contact with our body and needs to be clean and disinfected.

Ne spălăm pe mâini cât de des putem, ne dezinfectăm, însă de ce ar trebui să dezinfectăm și telefonul? Conform experților, dacă îți speli mâinile înainte de a folosi telefonul, nu este absolut nicio problemă și nu mai trebuie să îl dezinfectezi. Totuși, câți dintre voi fac asta?
Un studiu a arătat că o persoană își atinge telefonul de peste 2.000 de ori pe zi și majoritatea nu se spală pe mâini înainte de a face acest lucru. Alte studii au arătat că telefonul poate purta o mulțime de microbi.
De multe ori, telefonul mobil s-a dovedit a fi mai murdar decât un vas de WC. Tocmai de aceea, ar trebui să îți dezinfectezi telefonul zilnic sau de câteva ori pe zi, mai ales dacă îți folosești telefonul înainte să mănânci.
În primul rând, trebuie să știi că prea multă umezeală poate să îți strice telefonul, așa că nu recomandăm să aplici un dezinfectant direct pe telefonul tău. Dacă faci acest lucru, ar trebui să știi și cum să scoți umezeala din telefon.
Dacă telefonul tău are o carcasă, atunci ar trebui să o scoți. De asemenea, oprește telefonul mobil pe durata operațiunii de curățare. Recomandăm folosirea discurilor demachiante pentru curățarea și dezinfectarea telefonului mobil.
Totodată, pentru a dezinfecta un smartphone, recomandăm folosirea unei soluții 1:1 de alcool isopropilic 70 (concentrație 70%) și apă distilată. Pe scurt, umple jumătate de recipient cu alcool isopropilic 70 și jumătate cu apă distilată. Amestecă foarte bine, iar apoi pulverizează pe discul demachiant, niciodată direct pe telefon.
Apple recomandă folosirea alcoolului isopropilic cu o concentrație de 70% sau a șervețele dezinfectante Clorox. Sub nicio formă nu folosi clor, pentru că această substanță îți poate strica telefonul.
Ștergeți telefonul pe ambele părți, însă evitați portul de încărcare. Lăsați telefonul să se usuce timp de 10 minute, iar apoi ștergeți umezeală care a rămas folosind un șervețel de hârtie.
Sursa: cumsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.