Oamenii se bucură enorm atunci când sărbătoresc intrarea în Noul An, prin focuri de artificii. Din păcate, ele pot să reprezinte pericole pentru câini. Ei se pot speria din cauza zgomotelor pu­ternice, așa că este necesar să recurgi la câteva trucuri pentru a te asigura că animalul tău de companie este protejat.
Știm toți că această perioadă este foarte zgomotoasă. Oamenii preferă să sărbătorească prin a folosi artificii și petarde, iar în noaptea de Revelion este necesar să îți aperi animalul de companie de o mulțime de probleme ce pot să lase traume ca urmare a expoziilor foarte puternice. Este posibil să te amuze aceste distracții, însă ele sunt periculoase pentru câini.
În primul rând, trebuie să înțelegi că aceste animale de companie au un auz foarte bine dezvoltat, aşa că acestea percep zgomotele mult mai puternice decât le auzim noi. Tocmai de aceea, unii câini sunt speriați și nu ştiu ce se întâmplă.
Gândeşte-te că pentru câinele tău, o zi ca 31 decembrie este o zi obişnuită. El nu ştie că o să vină Anul Nou, că este seara de Revelion şi aşa mai departe. Zgomotele şi luminile sună diferit de fiecare dată şi vin la intervale diferite. Tocmai de aceea, câinii nu se pot obişnui cu ele.
Totodată, aceste zgomote sună a ameninţare pentru animalele de companie, iar din această cauză reacţionează diferit. Unii câini fug să se ascundă, în timp ce alţii încep să latre. În funcţie de cum au fost crescuţi sau obişnuiţi, câinii reacţionează în mod diferit atunci când aud zgomote de petarde sau artificii.
Numeroși români și-au pierdut animalele de companie în decursul anilor din cauza focurilor de artificii, așa că trebuie să te asiguri că patrupedul tău nu o să aibă de suferit.
Unde trebuie să stea animalul tău de companie în noaptea de Revelion?
Animalele de companie nu trebuie să fie lăsate pe afară în momentul în care izbucnesc artificiile. În cazul în care patrupedul tău își petrece mai mult timp în curte, este bine să îl lași să intre în casă în noaptea de Revelion pentru a te asigura că nu o să treacă printr-o situație extrem de neplăcută.
Încearcă să te gândești la un loc sigur din interiorul casei, unde animalul tău de companie ar putea să stea pentru a evita lumina provocată de artificii. Uită de cușcă în aceste momente! Câinii ar putea să devină din ce în ce mai agitați dacă simt că sunt închiși într-un anumit loc.
Cum poți masca zgomotele, de fapt
De asemenea, poți masca zgomotul provocat de artificii prin a lăsa un radio sau un televizor aprins. Este important să recurgi la tot felul de trucuri pentru ca animalul tău de companie să fie cât se poate de relaxat de Revelion și să se simtă în siguranță atunci când oamenii sărbătoresc intrarea în Noul An.
Nu uita să scoți câinele la o plimbare mai lungă ca de obicei înainte de a te bucura de Re­velion alături de cei dragi. El o să aprecieze faptul că petrece un timp mai îndelungat pe afară, dar o să fie și mai liniștit în momentul în care românii o să privească spectacolul de pe cer.

Recomandările redacției