Sfaturi practice – Cum să reacționezi în cazul unei scurgeri de gaze

0
126
Gas or steam leaking from an industrial pressure gauge. HD 3d Render.

Scurgerile de gaze sunt de mai multe feluri și pot exista la interior, la exterior sau pot fi cauzate în urma unor incendii. Totuși, scurgerile din interior reprezintă cel mai mare pericol și pot cauza explozii puternice.
Cu toate că gazele nu sunt toxice, acestea pot cauza asfixiere dacă sunt inhalate în cantități mari. Tocmai de aceea, ar fi bine să fii atent tot timpul la anumite mirosuri sau la anumite sunete care pot veni de la o conductă de gaze fisurată.
În primul rând, dacă simți miros de gaze sau auzi un anume sunet provenit de la o conductă fisurată ar fi bine să evacuezi casa de îndată. Asigură-te că în casă nu mai există și alți membri ai familiei, copii sau animale.
Dacă există scurgeri de gaze, nu aprinde lumina sub nicio formă, deoarece poți cauza o explozie! După aceea, ar fi bine să nu te atingi de niciun întrerupător, să nu folosești niciun dispozitiv electric sau nici măcar un telefon! Toate pot cauza o explozie, așa că vei fi în siguranță doar în afară locuinței.
Mulți dintre noi au tendința să asigure circulația aerului în locuință deschizând ușile și feres­trele. Te sfătuim să nu faci asta și să te asiguri că ai evacuat casa foarte repede.
Următorul lucru pe care ar trebui să-l faci după ce ai evacuat locuința este să identifici robinetul aflat pe conducta de gaze din afara casei sau a apartamentului. De obicei, robinetul se află lângă contorul de gaze, așa că te sfătuim să inspectezi totul înainte, pentru a ști exact cum să reacționezi. Trebuie să știi neapărat asta, în cazul în care te vei lovi de niște scurgeri de gaze.
După aceea, trebuie să suni la compania care îți furnizează gazele, pentru că aceștia trebuie să trimită o echipă de tehnicieni care vor identifica defecțiunile și vor verifica temeinic conductele de gaze sau valvele. Bineînțeles, te sfătuim să nu încerci să repari nimic și să lași experții să se ocupe de asta.
În cazul unei scurgeri serioase de gaze ar fi bine să suni și la pompieri. Nu știi când poate apărea pericolul de explozie, așa că o echipă de pompieri venită la timp îți poate salva locuința. Mai mult, aceștia îți pot spune când este sigur să intri înapoi în locuință.
Sursa: cumsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.