Sfaturi practice – Cum să scapi de porumbei şi să îi alungi de pe balcon sau acoperiş

1
344

Iată ce trebuie să faci pentru a te asigura că înaripatele nu vor face mizerie sau nu te vor trezi dis-de-dimineaţă din cauza zgomotului pe care îl fac.
Dacă şi tu ai probleme cu aceste păsări din cauza mizeriei pe care o fac sau a gălăgiei provocate, trebuie să ştii cum să îi alungi de pe balcon. Îţi venim în ajutor cu câteva metode extrem de eficiente.
Să scapi de porumbeii de pe balcon nu este chiar o operaţiune atât de grea, aşa că poţi încerca una dintre aceste metode pe care ţi le vom prezenta.
Dacă nu vrei să faci rău păsărilor, îţi poţi monta o plasă pentru a te asigura că porumbeii nu vor mai avea acces pe balcon. Metoda are o eficienţă de 100%, deoarece porumbeii nu vor mai putea intra absolut deloc pe balconul tău. Mai mult, noile modele de plase sunt aproape invizibile, aşa că nu îţi vor deranja priveliştea.
O altă metodă este să atârni nişte CD-uri vechi sau să foloseşti folie de aluminiu pentru a înveli diverse obiecte. Lumina reflectată dezorientează păsările, iar acestea vor înceta să mai vină pe balconul tău. Este o metodă ingenioasă, care te va scăpa de porumbei.
Şi ţepii speciali sunt foarte eficienţi, deoarece păsările nu se vor mai putea aşeza pe locurile de pe balcon. Aceştia sunt foarte buni şi pentru pervazuri, deoarece înaripatele nu mai pot să aterizeze pe lăcaşul din faţa geamurilor.
Dacă o să cumperi o bufniţă de plastic sau un şarpe de cauciuc, aceste „sperietori” te vor asigura că înaripatele nu vor mai veni pe balconul tău. Totuşi, acestea sunt eficiente pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece porumbeii se vor obişnui destul de repede şi îşi vor da seama că nu reprezintă o ameninţare.
Ţepi anti păsări acoperiş
Dacă problema ta o reprezintă porumbeii de pe acoperiş, atunci lucrurile sunt îngreunate un pic, deoarece nu va fi la fel de uşor ca cei care au probleme cu păsările pe balcon.
În primul rând, trebuie să îi împiedici să stea pe coama acoperişului, aşa că ori montezi acei ţepi pe care îi foloseşti la pervazuri ori pui nişte plase care au şi ţepi. De asemenea, poţi folosi plase pentru locurile în care porumbeii îşi pot face cuib.
Panourile solare reprezintă o metodă eficientă pentru a ţine porumbeii departe. Pe lângă faptul că te ajută cu micşorarea facturii la electricitate, acestea limitează şi accesul păsărilor pe acoperiş.
Dacă vorbim despre un acoperiş cu suprafaţa plană, ţepii sunt cea mai bună soluţie. Aşadar, instalează aceşti ţepi şi astfel te asiguri că înaripatele nu îşi vor face cuib pe acolo sau nu vor face mizerie. Este o metodă bună, dacă vrei să ştii cum să scapi de porumbei.
Dispozitive cu ultra-sunete
Tot mai des folosite pentru combaterea porumbeilor, dispozitivele cu ultra-sunete sunt ușor de folosit și se dovedesc a fi foarte eficiente pentru alungarea dăunătorilor. Ultrasunetele nu sunt sesizabile de către oameni și funcționează cu ajutorul bateriilor sau conectate la rețeaua electrică.
Soluții împotriva porumbeilor
Sprayurile repelente pentru alungarea porumbeilor sunt și ele o soluție la îndemână ce poate fi folosită în lupta contra porumbeilor. Acestea se aplică pe suprafețele dorite, iar astfel porumbeii vor fi respinși.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.