Sfaturi practice – Cum să transformi telefonul într-un boloboc digital

0
153

Pentru că mulţi s-au lovit de această problemă, am decis să explicăm care este cea mai uşoară metodă pentru a-ţi transforma telefonul într-un boloboc.
Bolobocul sau nivela cu bulă de aer este un instrument folosit pentru verificarea orizontalităţii. De cele mai multe ori, acest instrument de măsurare este folosit în construcţii, pentru a verifica dacă o suprafaţă este dreaptă.
Acest instrument de măsură este format dintr-un corp paralelipipedic fabricat din lemn, aluminiu sau plastic, dar şi un cilindru de sticlă etanș, care este gradat cu fire recticulare ce conţin un lichid şi o bulă de gaz.
Există şi modele de boloboc digital, aşa că nu tot timpul o să găseşti acel cilindru de sticlă.
La baza funcţionării bolobocului stă principiul vaselor comunicante. Veţi mai găsi modele cu trei cilindri cu bule de aer, care permit verificarea suprafeţelor orizontale, verticale şi inclinaţiilor la 45 de grade. Totodată, cel de-al treilea cilindru se poate regla pentru a modifica acel unghi.
Bineînţeles, poţi cumpăra şi un boloboc digital.
Să spunem că te-ai decis să montezi un tablou pe perete şi ţi se pare că nu arată chiar drept.
Bineînţeles, te poţi duce să cumperi un boloboc digital dacă nu ai aşa ceva prin casă ori te poţi folosi de telefonul tău mobil. Dacă ai un iPhone, trebuie să ştii că acest tip de telefon vine cu o aplicaţie oferită gratuit de Apple, care se numeşte Measure (Măsurare).
Toate telefoanele care vin cu sistemul de operare de la iOS7 încoace, au aşa ceva în dotare. Înainte, aplicaţia se numea Compass, aşa că nu mulţi ştiau de existenţa acestuia.
De când Apple a introdus sistemul de ope­rare iOS 12, Compass a devenit Measure, aşa că sigur ai şi tu aplicaţia în telefon, dar şi un boloboc digital de care nu ştiai.
Este foarte uşor să o găseşti şi să o des­chizi, însă atunci când o să faci măsurătorile, asigură-te că dai jos husa de protecţie a telefonului, pentru că rezultatele să nu fie afectate.
Utilizarea telefonului drept nivelă sau boloboc digital este destul de simplă. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicaţia Measure (Măsurare), iar apoi să selectezi opţiunea Level (Nivel) în partea de jos. Pe urmă, pune iPhone-ul lângă un obiect precum o ramă foto.
Rotiţi iPhone-ul până când apare culoarea verde. Apăsaţi ecranul pentru a înre­gistra înclinarea primului obiect, iar apoi ţineţi telefonul lângă celalalat obiect până când ecranul devine verde. Pentru a reseta nivelul, apasă din nou ecranul.
Aceeaşi metodă poate fi folosită şi de către cei care au un telefon cu sistem de operare Android.
Pentru că Google nu oferă o astfel de aplicaţie de boloboc digital, va trebui să căutaţi „bubble level” pe Google Play Store, aşa că o să găsiţi o mulţime de variante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.