Trebuie să recunoaștem faptul că Facebook este cea mai populară rețea de social media, așa că nu e de mirare numărul mare de informații pe care utilizatorii le postează. Totodată, multe persoane folosesc și Facebook Messenger, în locul unor aplicații ca WhatsApp. Iată cum să vă dați seama dacă cineva are acces la contul vostru de Facebook sau de Messenger.
Facebook are în momentul de față nu mai puțin de 1.6 de miliarde de utilizatori activi, așa că nu e de mirare faptul că sunt multe persoane care pur și simplu vor să acceseze contul altor persoane.
Tocmai de aceea, este vital să vă protejați contul și să vă asigurați că cineva nu are deja acces la el.
În cazul în care vreți să aflați dacă cineva are acces la contul vostru de Facebook, platforma vă pune la dispoziție un panou centra­lizat unde puteți vedea toate informațiile de care aveți nevoie.
Pentru a accesa acel panou, trebuie să intrați în aplicația de Facebook de pe telefon și să accesați secțiunea Setări, apăsând pe cele trei linii orizontale, din dreapta jos.
Pe urmă, mergeți până în partea de jos a meniului și accesați „Settings & Privacy” sau „Securitate și Conectare”.
În continuare, accesați secțiunea „Settings”, iar apoi „Security and Login”.
După cum vedeți, aveți acum liber la accesările contului de Facebook.
Dacă vreți să vedeți istoricul accesărilor din contul de Facebook sau Messenger, atunci este nevoie să apăsați butonul „See all”.
În cazul în care ați văzut o activitate suspectă și știți sigur că nu ați accesat rețeaua de socializare din acea locație, atunci ar trebui să vă schimbați parola de login pentru contul de Facebook.
Vă recomandăm să activați și autentificarea în doi pași, pentru că așa veți primi un SMS cu un cod de confirmare pe fiecare dispozitiv nou pe care încercați să vă autentificați.
Astfel, veți putea vedea pe viitor și dacă cineva vă accesează din nou contul de Facebook sau Messenger.
Sursa: cumsa.ro

Recomandările redacției