Sfaturi practice – Curăţarea și întreținerea piscinei

0
130

Tot mai mulți proprietari de case profită de spațiul din curte pentru a-și amenaja o piscină. Aceasta a devenit mai mult decât un lux; este locul în care te răcorești și îți poți petrece timpul liber alături de familie și prieteni, în zilele călduroase de vară. Însă, una dintre cele mai importante operațiuni este legată de modul în care îți întreții piscina, astfel încât să nu te expui riscului unor boli sau afecțiuni și să o păstrezi în stare bună cât mai mult timp.
Întreținerea și îngrijirea piscinei, de ce este importantă pentru sănătate. Întreținerea piscinei nu ține doar de aspectul estetic al acesteia, ci este o operațiune esențială pentru a ne menține sănătatea. Există numeroase bacterii sau ciuperci care se formează și se multiplică în mediile umede, la temperaturi ridicate, iar ele pot cauza o serie de afecțiuni periculoase sau neplăcute.
Operațiuni specifice de curățare și între­ținere a piscinei, pe timpul verii. Dacă ai o piscină în curte, poți economisi bani, dacă te ocupi singur de întreținerea acesteia, mai ales pe timpul sezonului cald. Va trebui să monitorizezi calitatea apei de câteva ori pe săptămână și să îți cumperi câteva accesorii pentru curățarea piscinei. Vei avea nevoie de o plasă cu mâner telescopic, care va fi folosită pentru a aduna frunzele și alte resturi de pe suprafața apei și o vei curăța ocazional, pentru a evita formarea unor bacterii care să contamineze apa. Zilnic, va trebui să aduni frunzele și resturile de la suprafața apei. Acesta este primul pas pentru îngrijirea piscinei, nu este o operațiune dificilă și oricine o poate face. Săptămânal, curăță marginile și trep­tele piscinei. Pe acestea se depun sedimente care le pot face alunecoase, deci periculoase pentru oricine intră în apă sau trece pe lângă piscina ta din curte. Caută o perie care să poată fi atașată mânerului telescopic. Astfel, îți va fi mult mai ușor să ajungi în zonele greu accesibile și să le cureți corespunzător.
De ce să nu exagerezi cu curățarea piscinei. Igienizarea apei din piscină se face, de regulă, cu clor. Acesta are trei funcții: dezinfectează apă, distrugând germenii și bacteriile, oxidează și inhibă dezvoltarea algelor. Însă clorul are efecte adverse pentru organismul nostru: are un miros puternic, cauzează alergii, poate favoriza apariția conjunctivitelor și este una dintre substanțele cancerigene. În plus, expunerea prelungită în apă cu clor acce­lerează îmbătrânirea pielii și uscarea părului, iar în timp duce la apariția ridurilor. De aceea, apa din piscine trebuie să fie curăţată corect, dar nu excesiv de mult. Un filtru de piscină sau o pompă de piscină va ajuta la recircularea și dezinfectarea apei, astfel încât aceasta să fie sigură pentru tine și familia ta.
Care sunt costurile de întreținere și îngrijire ale unei piscine. Costurile de întreținere ale unei piscine variază în funcție de mai mulți factori: dimensiunile acesteia, sistemele de filtrare, purificare și încălzire a apei pe care le instalezi, precum și substanțele folosite pentru dezinfectarea și limpezirea apei. Cheltuielile principale sunt repre-zentate de umplerea cu apă a piscinei și completările ulterioare. Piscina se umple cu apă, de obicei, în primăvară, însă piscinele care au fost bine întreținute și acoperite pe timpul iernii pot păstra și apa din sezonul trecut, urmând să se facă doar completări.
Care sunt semnele că trebuie să cureți piscina. Când observi că apa a căpătat o culoare verzuie, că s-au depus sedimente pe podea, iar marginile și treptele devin alunecoase, este timpul să le cureți temeinic. Vei distruge astfel coloniile de bacterii, vei împiedica formarea algelor, a ciupercilor și a mucegaiului. În concluzie, întreținerea piscinei este una dintre cele mai importante lucruri, dacă vrei ca apa să fie sigură și să nu îți pună în pericol sănătatea. Nu sări peste pașii de curățare și îngrijire a piscinei, iar apa va fi mereu cristalină, numai bună pentru o sesiune de înot sau distracție în apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.