Îţi arătăm cea mai bună reţetă pentru a face un fertilizator pentru căpşunii din grădină, pe bază de drojdie. Ingredientul minune te va ajuta să obţii o recoltă mai bună şi fructe mai dulci.
Hrănirea căpşunilor este esenţială, deoarece plantele au nevoie de nutrienţi pentru a obţine o recoltă mai bună de fructe, dar şi un gust mai bun. Tocmai de aceea, o să îţi arătăm cum să prepari un îngrăşământ natural pentru căpşuni, pe bază de drojdie.
Chiar dacă sună ciudat, drojdia o să ajute plantele cu proteine, carbohidraţi, minerale şi
vitamina B. Mai mult decât atât, drojdia ajută căpşunii să îşi dezvolte sistemul radicular, iar asta înseamnă că plantele se vor dezvolta mai bine şi vor da naştere la fructe mai bune.
Pentru a prepara acest îngrăşământ o să ai nevoie de 500 grame de drojdie proaspătă sau drojdie uscată şi 2.5 litri de apă. Reţeta este destul de simplă, însă trebuie să fiţi atenţi la cantităţile pe care le folosiţi. Amestecă drojdia cu puţină apă caldă, pentru a o dizolva. După aceea, adaugă restul de apă şi pune amestecul într-un recipient pe care îl aşezi într-un loc cald, ferit de razele soarelui. Acest îngrăşământ natural pentru căpşuni trebuie să stea la fermentat timp de 1-2 zile.
După ce a trecut perioada, nu folosi soluţia ca atare pentru că este foarte puternică. Va trebui să o diluezi în 20 de litri de apă, iar după aceea poate fi folosită pentru a uda plantele. Fiecare tufă trebuie să primească între 300 şi 500 ml de îngrăşământ natural pentru căpşuni.
Acest fertilizator natural poate fi folosit de maximum 3 ori pe an. Prima perioadă în care trebuie să îl foloseşti este la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.
Astfel, vei ajuta căpşunii să îşi dezvolte rădăcinile mai bine şi să acumuleze nutrienţi pentru dezvoltarea fructelor.
A doua perioadă în care se foloseşte acest îngrăşământ natural pentru căpşuni este la sfârşitul primăverii, înainte de rodire. Fertilizatorul mai poate fi folosit la sfârşitul verii, pentru ca planta să fie pregătită pentru toamnă.
Nu uita că pe lângă acest îngrăşământ, căpşunii au nevoie de lumina soarelui şi de căldură pentru a dezvolta fructe dulci. Asigură-te că plantele primesc peste 8 ore de lumină şi cel puţin 5 ore de căldura razelor soarelui.
De asemenea, solul trebuie să fie bine drenat, aşa că asigură-te că plantele tale vor creşte într-un mediu sănătos. Căpşunii prefera solul puţin acid, cu o valoare a pH-ului de 6-6.5.
Bineînţeles că şi apa este esenţială. Udă căpşunii la timp şi asigură-te că plantele primesc apa la timp, mai ales când temperaturile sunt ridicate.

Recomandările redacției