Sfaturi practice – Folosirea zaţului de cafea ca îngrășământ natural la flori și în grădină

0
135

Află cum să foloseşti zaţul la florile din ghiveci sau din grădină, dar şi ce face acesta pentru plantele tale. Poţi ajuta sau nu plantele cu ajutorul acestui ingredient? Ce trebuie să ştii! Înainte de toate, trebuie să ştii că zaţul conţine azot, fosfor, potasiu, dar şi minerale, carbohidraţi ori vitamine, care ajută plantele să crească şi să se dezvolte în mod corect.
În acelaşi timp, dacă îl foloseşti pentru plantele din grădină, trebuie să ştii că acesta va ajuta râmele din pământ să îmbunătăţească solul şi le va atrage. Nu folosi foarte mult, deoarece râmele o să fie afectate şi nu o să mai stea acolo.
Totuşi, ţine minte că zaţul conţine multă cofeină, dar este şi acid. Aşadar, nu este recomandată folosirea acestuia pentru răsaduri sau plante tinere, deoarece cofeina le va opri din creştere.
Zaţul poate fi folosit şi pentru a ţine melcii sau limacşii la distanţă, dar aici vorbim despre plantele din grădină. Aşadar, dacă ai şi o gră­dină, foloseşte excesul de zaţ pentru a ţine la depărtare dăunătorii din grădina ta!
Dacă şi tu obişnuieşti să bei cafea, atunci trebuie să ştii că poţi să foloseşti zaţul. Dar, mai avem şi un mic secret pentru tine, să foloseşti şi coji de ouă! Acestea conţin carbonat de calciu, fosfor şi azot, adică elemente utile care pot fi folosite ca şi îngrăşământ natural!
Metoda este destul de simplă, deoarece cojile se usucă foarte bine, iar apoi se pisează până ce devin o pulbere. Poţi face acest lucru într-un mojar, pentru a te asigura că vei obţine o pulbere şi că o vei administra corect la plante.
Cum să foloseşti zaţul de cafea la flori. Florile care beneficiază de pe urma zaţului de cafea sunt hortensiile, trandafirii, azaleele, rododendronii, dar şi mușcatele. Aşadar, zaţul trebuie amestecat cu pulberea obţinută din cojile de ouă, iar apoi acest îngrăşământ se presară deasupra pământului sau se încorporează în pământ.
Dacă o să foloseşti acest îngrăşământ pentru plantele din ghivece, îţi sugerăm să îl pui o dată la 1-2 luni. Nu uita că acesta va creşte aciditatea solului, aşa că nu este recomandat să fie administrat foarte des.
În acelaşi timp, zaţul va ţine la depărtare pisicile, mai ales dacă acestea au obiceiul de a se tolăni printre flori. Când vor simţi mirosul, pisicile vor pleca şi îşi vor căuta de lucru în altă parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.