Sfaturi practice – Recuperarea pozelor șterse din greșeală, din telefonul mobil

0
170

Cum să recuperezi pozele şterse din telefon, în cazul în care le-ai eliminat din greşeală. Cu toate că nu credeai că există metode, o să îţi explicăm ce trebuie să faci şi cum poţi recupera pozele pe care le-ai şters. Pentru că există două mari tipuri de sisteme de operare, adică iOS şi Android, o să explicăm pentru fiecare în parte.
Cum să recuperezi pozele şterse dintr-un telefon iPhone
Primul pas este să acccesezi aplicaţia Photos, în partea de jos o să vezi pictograma Albums, pe care o selectezi. Acolo o să vezi folderul „Recently deleted”, care conţine ultimele poze pe care le-ai şters. Trebuie să ştii că aceste poze se şterg după 30 de zile.
După ce ai accesat fişierul, va trebui să selectezi pozele pe care vrei să le recuperezi, iar apoi să selectezi „Recover”. Acum, verifică aplicaţia Photos, pentru a îţi găsi pozele pe care le-ai şters din greşeală.
În cazul în care au trecut mai mult de 30 de zile de la ştergerea pozelor din telefon, poţi folosi funcţia de backup, dar mai întâi asigură-te că salvezi datele şi fotografiile curente în iCloud. După aceea, poţi face o resetare la setările din fabrică şi să alegi acea versiune de backup care conţine pozele tale.
În cazul în care nu le găseşti folosind această ultimă metodă, nu vei mai putea să le recuperezi. Poţi încerca, totuşi, un service autorizat Apple, în speranţa că aceştia te vor putea ajuta.
Cum să recuperezi pozele şterse din telefon cu Android
Cum să recuperezi pozele şterse din telefon. Pentru că în zilele noastre faci o mulţime de fotografii, dar şi primeşti multe de la prieteni, se întâmplă de multe ori să mai ştergem din aceste poze. Tocmai de aceea, ar trebui să ştii cum să recuperezi pozele şterse din telefoanele care folosesc sistemul de operare Android.
Google Photos este cea mai folosită aplicaţie pentru fotografii, aşa că dacă ai un telefon cu Android, mai mult ca sigur o ai şi tu. Dacă nu o ai, o poţi găsi pe Google Play Store.
Accesează aplicaţia Google Photos, iar acolo vei găsi pictograma care arată ca un coş de gunoi, este folderul unde se găsesc pozele pe care le-ai şters. Accesând folderul, vei găsi toate pozele pe care le-ai eliminat din telefonul tău şi le vei putea recupera.
Mare atenţie, pozele şterse vor rămâne în acest folder timp de 60 de zile, după care vor fi şterse automat şi nu le vei mai putea recupera. Conform celor de la Google, capacitatea folderului este de 1.5 GB.
În cazul în care nu găseşti pozele, înseamnă că au trecut mai mult de 60 de zile de la ştergerea acestora sau le-ai şters şi ai golit folderul cu pozele şterse. Vestea proastă este că nu le mai poţi recupera!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.