Sfaturi practice – Soluții utile de depozitare pentru dormitor

0
112

Spațiul de depozitare în dormitor,
o problemă de organizare mereu actuală
Dormitorul este locul în care ne odihnim și ne încărcăm cu energie, de aceea ar trebui să fie cea mai organizată încăpere din casă. Așadar, pentru o mai bună organizare ne-am gândit să vă prezentăm câteva soluții de depozitare pentru dormitor
În general, dormitorul este mobilat mai sumar decât celelalte încăperi, însă este și locul în care avem nevoie de mai mult spațiu pentru depo­zitare, fiindcă în dormitor aducem foarte multe lucruri personale.
Pentru a păstra ordinea în dormitor, trebuie să acordăm atenție patului, piesa centrală a încăperii. Patul matrimonial este mai ușor de întreținut decât o canapea extensibilă, pe care sigur că nu o vei strânge în diminețile în care te grăbești la serviciu. În plus, lenjeria de pat se schimbă mai repede la un pat matrimonial și spațiul de depozitare este mai generos decât la o canapea. În lada patului vei putea depozita doar lenjerie, perne și o pătură sau pilotă.
Un loc foarte bun pentru depozitare este spațiul de sub pat. Dacă ai un pat matrimonial, măsoară înalțimea patului și caută cutii pentru depozitare lungi care să încapă sub pat. Sunt foarte bune pentru a depozita pantofi, haine pentru alte sezoane, echipamente pentru sport, decoraţiunile de sărbători sau hârtie de ambalat. Pune o etichetă cu ce conține fiecare cutie pe capătul ei. Sfatul nostru este să cumperi cutii cu rotile, să îți fie foarte ușor să le scoți de câte ori ai nevoie.
Dacă ești la început cu amenajarea casei sau renovarea dormitorului gândește-te să îți faci un pat matrimonial pe comandă cu sertare. Așa pleci din start în amenajarea dormitorului cu spații de depozitare suplimentare.
Dulapul de haine sau dressingul
Dulapul de haine este un alt loc important din dormitor, în cazul în care nu dispui de o încăpere specială pentru dressing. Ca să câștigi mult spațiu de depozitare în dulap, trebuie ca acesta să fie într-o ordine perfectă. Chiar și asa, sigur vei rămâne cu destul de multe haine care nu-ți încap în dulap. O soluție foarte bună este să mai cumperi un dulap din material textil, care ocupă puțin spațiu, este mobil și este un loc excelent pentru depozitare.
Dacă dormitorul este locul în care îți schimbi hainele, atunci este bine să ai și în dormitor un coș pentru rufe. Cu siguranță îl vei folosi, fiindcă alternativa este să îți împrăștii hainele peste tot, inclusiv pe podea.
Dormitor modern cu soluţii de depozitare
Un alt spațiu de depozitare in dormitor este deasupra dulapului cu haine. Pentru acest spațiu poți cumpăra cutii decorative și obții spațiu în plus. Aici poți depozita lucruri ce le folosești mai rar, umbrele, pelerine de ploaie, încăltăminte pentru munte sau diverse ocazii.
Dacă bugetul nu îți permite să cumperi un dressing sau un dulap pe tot peretele pentru depozitarea hainelor si încălțămintei, perdelele sunt soluția. Un spațiu amenajat cu rafturi și zonă pentru umerașe delimitat de o perdea poate fi o soluție mult mai ieftină.
Pe lângă toate acestea, ia în considerare orice spațiu liber din dormitor, pe care să îl folosești ca spațiu pentru depozitare. Condiția să așezi lucrurile în cufere, dulapuri mai mici, cutii decorative, ca să păstrezi o ordine perfectă. Spațiul nu trebuie să fie în zonele de trafic din dormitor, în fața ușilor de acces sau a dulapurilor.
Soluții de depozitare în dormitor se găsesc indiferent de mărimea dormitorului. Condiția principală este ca cei ce folosesc zilnic dormitorul să fie ordonați și organizați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.