Sfaturi practice – Uleiul de nucă, bun pentru sănătatea inimii

0
140

Uleiul de nuci este o delicatesă în bucătărie, dar poate fi conside­rat şi tratament naturist pentru prevenirea şi combaterea mai mul­tor afecţiuni.
Circulaţia sângelui. Este bo­gat în grăsimi mononesaturate, cum ar fi acizii graşi omega-9, ceea ce înseamnă că susţine elasticitatea arterelor şi ajută la îmbună­tăţirea fluxului de sânge din or­- ganism, reducând şansele de ri­gi­dizare a ar­terelor.
Reduce riscul apariţiei boli­lor cardiace. Acest ulei este be­nefic pentru sănătatea inimii datorită nivelului extrem de ridicat de acid alfa-linoleic. Un studiu a demons­trat că persoanele care au consu­mat zilnic ulei de nucă au avut o îmbunătăţire semnificativă a sănă­tăţii vaselor de sânge, fapt ce stimulează o funcţionare adecvată a inimii şi reduce riscul de boli cardiace.
Reglarea nivelurilor hormo­nale. Sunt o sursă bogată de fitonutrienţi. Acestea conţin mine­- rale care ajută la menţinerea echi­librului hormonilor din organism.
Frumuseţea pielii. Sursă bună de vitamina B ( B1, B2, B3) dar şi vitamina E şi niacină, uleiul de nucă contribuie la înfrumuse­ţa­rea şi men­ţinerea sănătăţii pielii.
De asemenea, uleiul de nuci are beneficii antiîmbătrânire și este bun în ameliorarea inflama­ţiei și tratarea eczemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.