Sfaturi simple pentru o viață bună

0
170

Soluțiile pentru a avea o viață mai bună ne sunt la îndemâ­nă, însă cei mai mulți le ignoră. Astfel, putem plăti bani grei pe cărți sau cursuri de dezvoltare personală, deși răspunsul e chiar sub nasul nostru.
Ne dorim mai mult de la viață însă avem impresia că orice am face nu reușim să ne depășim condiția. Visăm să câștigăm la loterie dar, de fiecare dată, ne frustrăm că nu câștigăm. Și totuși, există metode gratis care ne pot ajuta. Medicul Vasi Rădulescu propune 11 soluții pentru o viață mai bună.
Iată ce sfaturi ne dă medicul:
1. Visați. Veți pune bazele necesare construcției viitoare. Dar nu uitați că visul fără acțiune e cam degeaba.
2. Munciți. Nu vine nimic peste noap­te. Succesul ăla brusc e utopie. El ascunde în spate ani de trudă, încercări, greșeli.
3. Povestiți. Îmbrăcați totul în povești. Sunt atâtea elemente reci în viața noastră și ele trebuie acoperite cumva. Povești personale? Cu atât mai bine!
4. Sinceritatea poate speria pe mulți, dar e cheia reușitei. Fiți voi înșivă. Dacă veți forța lucrurile doar pentru a impresiona, veți ajunge să nu mai impresionați pe nimeni. Lăsați totul într-un ritm natural.
5. Antagoniștii sunt extrem de utili. Când apar, e semn că totul se mișcă bine. Ei stimulează apariția de forțe noi.
6. Fericirea n-ar trebui să fie țintă principală în viață. Viața nu înseamnă fuga după fericire. Viața este, defapt, un amalgam de trăiri, care pot fi atât negative, cât și pozitive, care în definitiv înseamnă zbucium, devenire, acumulare de amintiri, povești.
7. Nu veți mulțumi niciodată pe toa­tă lumea. Vă veți autodistruge încercând asta.
8. Țineți un filtru pentru oameni. Știu, pare dur, dar cei nocivi trebuie să dispară (adică să-i evitați).
9. Nu suntem pregătiți deplin pentru nimic. Construim continuu drumul de sub noi, din mers. Ne adaptăm la orice.
10. Dacă nu încercați, n-aveți de unde să știți dacă merge sau nu. Aveți curaj. E valabil și-n iubire asta.
11. Faceți un pic de bine în fiecare zi. Ajutați pe cineva, participați la un proiect, învățați ceva pe alții. E important să fim utili și să producem bine în jurul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.