Un agent economic care își desfășoară activitatea în zona centrală a municipiului a fost sancționat contravențional de polițiștii locali, după ce a confundat domeniul public cu un coș de gunoi.
Obișnuit deja ca mulți alții, să arunce gunoaiele pe unde apucă, acestuia nu i s-a părut ceva înneregulă cu faptul că deșeurile menajere, cioburile și gunoaiele ambalate în saci sau răsfirate pe partea carosabilă și pe trotuar au blocat astfel circulația pietonilor. Toate acestea au fost găsite de echipajul operativ care s-a deplasat la fața locului în urma unei semnalări făcute de un cetățean arădean care nu a vrut să fie nevoie să înconjoare gunoaiele în momentul în care trece prin zonă.
După ce a pus într-un final deșeurile menajere municipale în recipientele speciale, destinate precolectării în vederea ridicării de către operatorul autorizat de salubrizare, agentul economic a primit o amendă amendă în cuantum de 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor de salubrizare a municipiului Arad. În plus, a curățat zonele din domeniul public unde s-a constatat prezența deșeurilor respective.

Recomandările redacției