Mulți consideră că o armă de vânătoare nu este neapărat și periculoasă și, din păcate, achiziționează asemenea obiecte chiar și pe cale ilegală, fără a deține permis de port armă. Așa a fost și în cazul unui bărbat pe care polițiștii l-au prins că și-a comandat mai multe obiecte periculoase tocmai de pe internet. Cel mai probabil, acestuia i s-a părut un gest inofensiv, arma ulterior fiind folosită de el în diferite scopuri. Nu la fel au gândit însă polițiștii cărora nu li s-a părut deloc o idee bună să îl lase pe bărbat să dețină o armă. 

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează un bărbat de 59 de ani, din județul Timiș, care ar fi achiziționat o armă de vânătoare cu glonț, de tip carabină, calibru 8x68s și două monturi, pe care le-ar fi comandat on-line. Arma și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru contrabandă calificată”, au declarat reprezentanții IPJ Arad. 

Din păcate, asemenea vânzări se fac în mediul online pe foarte multe site-uri cu anunțuri. Armele sunt puse la vânzare pur și simplu și își așteaptă cumpărătorul, astfel fiind la îndemâna aproape oricui își permite și riscă să facă o asemenea achiziție chiar și fără să aibă acest drept legal.  

Recomandările redacției