În momentul controlului de frontieră, polițiștii verifică toate documentele necesare: acte de identitate, permise de conducere, actele mașinii și altele. Dacă una dintre aceste documente nu este conformă cu legea, polițiștii trebuie să întrerupă călătoria persoanei/persoanelor în cauză și să predea cazul colegilor.

Ieri, în jurul orei 15:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 19 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din România.

Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Au fost efectuate cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere de la o persoană necunoscută din Ungaria, în schimbul sumei de 1.000 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției