Cu permis de conducere fals, cumpărat cu suma de 200 de euro, un tânăr a încercat să treacă granița, în speranța că nu o să îl prindă nimeni și își poate vedea mai departe de drum.

Nu a durat mult și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota l-au depistat pe cetăţeanul român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals și căruia nu i-a trecut nici o clipă prin minte că polițiștii de la granița țării vor depista imediat ilegalitatea pe care acesta a încercat să o facă.

Așadar, cu o zi în urmă, mai exact în data de 03 iulie a.c., în jurul orei 12:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român T.J., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism, marca Skoda, înmatriculat în România. Până în acest punct, nimic neobișnuit nu părea că se întâmplă însă, la controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Marea Britanie.

Nefiind primul, verificările specifice au continuat și astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, concluzia fiind că acesta era fals.

După o scurtă cercetare, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere deloc, nu doar că cel pe care îl avea era unul fals.

După o scurtă analiză a celor întâmplate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, lucru rezolvat în Marea Britanie și dus la bun sfârșit pentru o sumă de doar 200 de euro.

Așadar, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției