Și absolvenții de-a opta din Păuliș trec prin „focul“ Evaluărilor Naționale

0
307

poza articol 1În această perioadă, elevii din toată țara care au absolvit cu bine clasa a opta se află în „focul“ probelor de la Evaluarea Națională. La fel se întâmplă și în școlile din comuna Păuliș: Școala Gimnazială Păuliș și Școa­la Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni.
Astfel, absolvenţii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Păuliș și absolvenţii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni au susţinut luni, prima probă de la Evaluarea Naţională, la Limba şi Literatura Română. Subiectele au fost: analiza unui fragment dintr-un basm de Petre Ispirescu, mai multe cerinţe lega­te de un articol din presă despre „Ziua ieri” şi redactarea unei naraţiuni despre o întâmplare dintr-o zi de sărbătoare.
Marți, elevii claselor a VIII-a din Păuliș și Sâmbăteni susțin ultimul test, la Matematică.
Rezultatele vor fi afişate vi­neri, până la ora 16,00 iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iunie.
Pe această cale, conducerea Primăriei Păuliș – în frunte cu primarul Petru Nicoară, care  a fost profesor și director de școală – le urează tuturor elevilor absolvenți ce trec prin Evaluare „mult succes, note cât mai mari pentru admiterea la liceele dorite“.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.