OLYMPUS DIGITAL CAMERAAradul trăiește, se dezvoltă, are mecanisme și sisteme ce funcționează, este viu. Tot ce se întâmplă, tot ce se mișcă, cum se mișcă, se supune unor reguli, oamenii le numesc legi centrale și hotărâri ale consiliilor locale, ale aleșilor noștri cărora le-am încre­dințat destinele orașului pentru o legislatură. Iar dacă vrem să nu se infiltreze debandada, atunci când fiecare societate, a statului, ori cu capital străin, ori particulară, ce funcționează în Arad, după ROF–uri proprii, se încalecă, nu se armonizează cu hotărârile CLM, atunci cineva trebuie să facă ordine. Societatea vie are un CAP, care asigură ordinea și armonia, coordonarea tuturor.
Deci, domnul primar, care are la „pupitrul de comandă” toate butoanele, trebuie să știe cum să intervină, pe cine să tragă la răspundere, cum se strunesc consilierii să fie eficienți și indiferent de proprietatea societă­ților, trebuie obligate să se încadreze în hotărârile CLM.
Deci, domnule primar, trebuie să dați cu pumnul în masă, în interesul nostru, al cetățenilor şi chemați la ordine, din șerpăria de societăți ce-și desfășoară acti­vitatea în Arad, pe aceea care răspunde de cofre­tele electrice. Priviți cum arată acestea în preajma Parcului Europa ori la Polivalentă, ori în Parcul Eminescu în coasta șahiștilor. Vin Zilele Aradului și locațiile de care am amintit, au un loc în programele anunțate. Este prea de tot să rămână astfel. O electrocutare într-un parc s-a anunțat recent la tv. Eu știu care sunt locurile periculoase în Arad și nu vreau să fiu complice.
Domnule primar, dușmanii Aradului se bucură când nu interveniți, lăsând lucrurile să curgă spre derizoriu, iar cei ce vă amintesc că trebuie să interveniți, să curmați debandada, iubesc Aradul și și-l doresc să strălucească.
Priviți imaginile și dați cu pumnul în masă. Gata! De Zilele Aradului orașul să fie bec!

Bujor Buda

Recomandările redacției