CFR Cluj și-a respectat promisiunea făcută arădeanului Cristi Panin, care trăiește astăzi o zi cu sentimente mixte. Tristețea încheierii carierei din iarbă o îmbină cu așteptările viitorului oferit de noua perspectivă: campionii clujeni l-au numit team-manager pe fotbalistul cu cele mai impresionante cifre din istoria lor.
Vă amintiți cum s-a despărțit de UTA Cristian Panin? Era primăvară, returul campionatului 2003-2004, când, la sugestia fostului primar Dorel Popa, la UTA sosea Marius Locic, cu Ilie Stan antrenor, deși Gigi Borugă secondat de George Radu și Adrian Ungur lăsaseră team-ul arădean pe locul 2, dar cu avantaj direct față de prima clasată, Olimpia Satu Mare, datorită victoriei arădene. La Arad apăreau și Jean Vlădoiu și Orlando Gheorghe, divizionari cu cărți de vizită bune, chiar dacă „Charlie” era cam lăsat deja de fotbal.
Înainte de prima etapă, la Arad curgeau declarații care mai de care mai optimiste, dar s-au spulberat după victoria CFR-ului aici cu 4-0, în care atacanții Anca și Turcu ne salutaseră din mers apărarea. Speranțele de promovare s-au năruit definitiv după un egal acasă cu Baia Mare, urmat la o săptămână de scandalul care a conchis cu excluderea din lot a următorilor: Ciubăncan, Albeanu, Drida, Marius Popescu, Cipri Luca și Panin. Ilie Stan a sugerat ulterior că, de fapt, conducerea dorise să scape de jucătorii cu salarii mari, însă s-a aflat că tehnicianul le ceruse și secunzilor să întocmească liste cu jucătorii de care s-ar fi putut despărți pe loc. Unul din ei, Dan Cuedan, a refuzat. Tehnicianul, aflat atunci la început de carieră, a recunoscut că i-a părut rău de Panin și a dorit să-l readucă în lot, însă fotbalistul a oferit o probă de caracter cum rar se vede, declinând pe motiv că n-ar fi fost corect față de ceilalți colegi excluși.
Noul an competițional avea să-l regăsească în tabăra CFR-ului, care promovase în Divizia A dramatic, în ultima etapă, în dauna Jiului Petroșani unde antrena Ionuț Popa.
Restul e istorie, găsiți în pagina 11 cifrele impresionante reușite de fotbalistul arădean care a scris pagini frumoase în monografie celor din cartierul clujean Gruia.
Interesant e că drama despărțirii de UTA a reprezentat probabil trenul paradoxal al lui Cristi Panin spre marea performanță, care a culminat cu tricoul echipei naționale. Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă Ilie Stan nu-l dădea afară de la UTA? Atașamentul lui Panin față de echipa arădeană nu trebuie dezvoltat în cuvinte, a vorbit el, singur, de fiecare dată despre UTA cu recunoștință. Și nici n-a plecat (sau n-a fost vândut poate e mai corect așa) după promovarea din 2002, cum s-a întâmplat cu Botiș, Todea, Ciubăncan și alții, deși valoarea îl recomanda.
Clipele de glorie trăite de Cristi Panin au bucurat întotdeauna Aradul și suflarea utistă. Niciodată n-a uitat de unde a plecat. Iar acum, când se pregătește să îmbrace costumul conducătorului, Aradul fotbalistic are și el, la rându-i, datoria să-i mulțumească și să se bucure alături de el pentru ce va să vină.

Recomandările redacției