Și-au depășit limitele: elevii unui liceu special au construit un robot demn de concurs

0
865

Un grup de tineri, pasionați de tehnologie au reprezentat Aradul la un important concurs național de robotică. Echipa RoboTeam Alpha a reușit să construiască un robot, demn de competiție națională.

Gabriel, Sebastian, Adrian, Emanuel, Ciprian, Ionela și Alexandra sunt elevi cu cerințe educaționale speciale de la Liceul Special ,,Sfânta Maria” din Arad. Pentru că sunt  pasionați de tehnologie și roboți și au avut parte de sprijinul mentorilor au format echipa de robotică – RoboTeam Alpha.

Prin utilizarea principiilor de inginerie în domeniul roboticii, echipa RoboTeam Alpha a construit un robot capabil să meargă într-o misiune spațială care să poată ajuta la construirea unui oraș Skystone.

Robotul RO 052 a fost prezentat, sâmbătă, 18 ianuarie, în cadrul Concursului Demo Winter Robotics Games Timișoara – BRD FIRST Tech Challenge, cel mai mare concurs national de robotică.

„Prin participarea la edițiile concursului BRD FIRST Tech Challenge, continuăm să construim, continuăm să ne transpunem visele în realitate, uniți, dăruiți și implicați în acest domeniu al roboticii. Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care ne susțin și fac posibilă participarea noastră la astfel de competiții (…)”, au declarat reprezentanţii şcolii.

Echipa continuă pe principiile lui Helen Keller ,,Sunt doar un om, dar sunt cineva; nu pot face totul, dar pot face ceva, nu voi refuza să fac acel lucru pe care pot să-l fac”.

Această competiție promovează în România principiile educației de tip STEM (acronim pentru science, technology, engineering and mathematics), afiliate FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.