Etapa a V-a a Ligii a II-a a trimis echipa lui Massone în „fieful” Dunării Călăraşi, echipă ce a luptat pentru promovare sezonul trecut. Rămasă fără destui fotbaliști importanți, trupa „galben-albastră” a câștigat fără strălucire în fața unei Pâncote tot mai pusă la punct de la săptămână la săptămână.
Ultimele transferuri (Dulap de la U. Cluj, Stoichițoiu de la Filiași și Stavarache de la Berceni) au adus un plus de calitate și experiență ce avea să se simtă în jocul Șoimilor. Elevii lui Adi Mihalcea au început bine partida și au reușit să deschidă scorul încă din minutul 7. Ibrian a reluat cu capul un corner executat de B. Kanda și toţi cei prezenţi la meci au crezut că Dunărea va face scor. Însă, în prima repriză, nu s-au mai înregistrat decât vreo două–trei ocazii clare ratate de R. Licu, care a și fost schimbat din acest motiv încă în minutul 39. Chiar înainte de intrarea la cabine, Stavarache a avut și el un șut spre poartă de la distanță, însă Lungu nu a avut probleme.
Nici după pauză, tabela n-a suferit modificări majore, ci doar una singură. În minutul 51, balonul a circulat pe traseul Dobra – B. Kanda – Ibrian, ultimul învingându-l din nou pe Horvat cu o lovitură de cap. Cum Pâncota a căzut fizic, iar gazdele nu au insistat mai ales după elimi­narea lui Ilie (min. 82), nu s-a mai întâmplat nimic demn de consemnat. Poate doar optimismul pîncotanilor, care la finalul acestei săptămâni vor încerca să obțină măcar un punct în fața Tărlungeniului, la Șiria. Deocamdată, și-au regăsit demnitatea pierdută după înfrângerile fluviu în­- casate în debutul stagiunii.
Formații:
Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait, D. Barna, S. Ilie – Ibrian, Preoteasa, Licu (Dobra 38), Ciocâlteu (V. Petre 61) – Kanda – M. Ştefan (Dat 83). Antrenor: Adrian Mihalcea
Pîncota: Horvath – Stelitano, Dulap, Mitu (78 Bogdan), Țugules-cu – Copilescu, Stoichițoiu – Farcaș (84 Ștrengar), Pătrașcu, Ursoi (58 Morschill) – Stavarache. Director sportiv: Liviu Ilea
Eliminat: S. Ilie (Călărași) – min. 80
Arbitri: Cristian Georgescu (București) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Ionuț Babadac (Alexan-     dria – Teleorman). Rezervă: Eduard Ioniță (Constanța)
Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (Galați), Petre Badea (Tulcea)

Recomandările redacției