Scăpată demult de grijile salvării de la retrogradare, Șoimii evoluează dezinvolt pe finalul stagiunii și ar putea ocupa chiar un onorabil loc 6 la finalul stagiunii. Mai mult, cu ocazia deplasării de la Jimbolia, acolo unde activează „lantern roșie”, formația „alb-albastră” și-a reparat golaverajul, ajungând la plus cu o etapă înainte de final.
Meciul de vineri nu a avut istoric. Lipovanii s-au aflat mereu la cârma partidei și, practic, au rezultat ecuația câștigătoarei după nici 25 de minute. Vasiu a punctat primul, în minutul 10, după un corner bătut pe bara a doua de S. Popa, după care Filimon a făcut 0-2, din pasa lui Trabalka și un un șut din careu pe lângă Radu. Japonezul Takenori a avut posibilitatea să-și readucă formația în joc, însă Iliescu nu a fost de acord. Ca tacâmul să fie complet, până la pauză a mai înscris și Trabalka cu un șut plasat de la 20 de metri (min. 38), iar Vasinc și Calvin au trecut pe lângă „poker” chiar înainte de odihnă.
Tot „șoimii” au avut inițiativa și la reluare, însă Trabalka, Filimon și Deta nu s-au mai concentrat la finalizare. În schimb, în minutul 79, Ionuț Pașcu a fost mult mai pragmatic la prima atingere de balon și a făcut 0-4 din apropiere, după un corner lucrat de S. Popa și Jichici. Filimon și-a mai trecut în cont o ratare, iar arbitrul a fost binevoitor cu gazdele arătând punctul cu var la duelul dintre Pașcu și Gheorghioiu. Takenori a făcut 1-4 de la 11 metri, dar diferența de patru goluri avea să fie refăcută de Trabalka, cu 4 minute înainte de final. Atunci, fotbalistul crescut de UTA a profitat de preluarea greșită a portarului advers și li-a trecut în cont cel de-al 13-lea gol stagional.
Lipova încheie, vineri, sezonul împotriva celor de la CNP Timișoara, însă rezultatul nu va conta pentru configurația finală a clasamentului seriei a IV-a a Ligii 3-a.
Formații:
Becicherecu Mic: Radu – Bursuc (28 Colțiș), Chivăran, Hotca (53 Brașoveanu), Catrici – I. Pașcu, Tchana – Ciobanu (80 Ghioghioiu), Takenori, Miculete (46 Micu) – Ndongo
Lipova: Iliescu – Iova, Calvin (78 Pașcu), Vasiu (60 Jichici), Kocsis (57 Stoin) – Poiană, Tiponuț (46 Deta), S. Popa, Filimon – Vasinc, Trabalka.
Arbitri: Alexandru Șuvar (Sibiu) – Vasile Duță (Avrig – Sibiu), Andrei Buda (Hunedoara).
Observatori FRF: Ioan Pirtea (Oradea) – Adrian Copăcean (Oradea)

Recomandările redacției