Deşi pare o afecţiune cu incidenţă în special în rândul adulţilor, se pare că şi copiii suferă de această problemă. Din păcate ea apare şi la vârste foarte fragede şi se manifestă sub diverse forme, la intensităţi diferite. Iată care sunt semnele care trebuie să-ţi de gândit şi ce ai putea să faci pentru a-ţi scăpa copilul de probleme.
Situaţiile speciale care declanşează emoţiile puternice premergătoare stărilor de anxietate sunt diverse: despărţirea părinţilor, frica de insecte, intuneric sau fantome şi intrarea într-o colectivitate. Părinţii ar trebui să-şi pună semne de întrebare când observă mai multe manifestări ciudate precum: trage de timp dimineaţa pentru a întârzia momentul despărţirii de casă, vine de la gradiniţă/şcoală supărat, trist sau obosit, nu participă la activităţile din acea colectivitate sau nu reuşeşte să-şi facă prieteni devenind ori un singuratic, ori violent.
Este foarte important ca anxietatea să fie recunoscută şi tratată la timp. Vorbeşte cu cel mic, explică-i că nu are niciun motiv să se teamă. Dacă toate acestea dau greş, cea mai bună soluţie este să cauţi suportul unui specialist.
Sursa: Libertatea.ro