„Şi eu am participat la proiecte”

0
500
  •  Interviu cu Ioan Pintean, primarul comunei Şepreuş

Ioan Pintean, edilul comunei Şepreuş a câştigat clar alegerile deoarece locuitorii au văzut străduinţa lui faţă de aceştia. Săptămâna trecută am stat de vorbă cu primarul pentru a afla mai multe despre viitorul comunei.
– Domnule primar, sunteţi proaspăt ales, cu ce proiecte aţi ieşit în faţa electoratului?
– Ştiţi, problema în Şepreuş a fost faptul că fostul primar Simion Incicău a fost bolnav şi tot prin spitale şi eu a trebuit să mă ocup de bunul mers al administraţiei. În timpul când şi-a executat mandatul eram alături de el, am avut o colaborare foarte bună şi atunci când s-au făcut proiectele le-am discutat împre­ună.
– Sunteţi de acord să discutăm de proiecte?
– Da, sunt de acord. Primul proiect a fost acela de a achiziţiona un buldoexcavator care este de mare folos pentru comuna noastră. Tot în cadrul acestui proiect am mai achiziţionat costume populare pentru formaţia de dansatori Şepreuşana. Al doilea proiect a fost achiziţionarea unui utilaj pentru deszăpezire care este echipat cu toate subansamblurile, putând interveni în cazul calamităţilor, utilajul este prevăzut cu solniţă pentru împrăş­tiat material antiderapant atunci când este cazul, aceste două proiecte au fost câştigate pe GAL. Tot în această perioadă am finalizat pietruirea drumului comunal Şepreuş-Satul Nou pe o lungime de 3,5 kilometri, am mai finalizat asfaltarea DC 133 Şepreuş-Apateu, aici am avut în vedere să amenajăm podeţe de o parte şi de alta a drumului pentru acces la proprietăţile agricole, de altfel şi la acces în gospodăriile din Şepreuş. Acum vreau să vorbim despre proiectul mare pe care executăm şi acum lucrări fiind vorba de asfaltare şi modernizarea străzilor din Şepreuş.
– Ce valoare are acest mare proiect?
– Proiectul are o valoare totală de 90 de miliarde de lei vechi unde sunt prevăzuţi   11,2 kilometri de străzi, din care 2,5 kilometri de străzi avem cu structură mai solidă, pe aici vor fi dirijate utilaje de mare tonaj.

– În ce stadiu sunteţi cu lucrările?
– Mergem destul de bine, avem deja executaţi 8,2 kilometri, eu sunt optimist şi zic că până în luna septembrie vom termina, în orice caz ne încadrăm în termenii prevăzuţi. Am reabilitat corpul clădirii la şcoală, grupuri sanitare, am achiziţionat o centrală termică nouă, am renovat Şcoala Gimnazială plus Grădiniţa.
– Ce proiecte de viitor mai aveţi?
– Se va schimba acoperişul la Şcoala Gimnazială Mihai Veliciu cu clasele V-VIII, lucrăm la un proiect pentru reabilitarea şcolii cu clasele I-IV, plus Grădiniţa. Vom moderniza centrul comunei prin realizarea unor parcări pavate.
– Domnule primar, o ultimă întrebare, cum vi se pare administaţia?
– Mi se pare destul de grea, am fost mult timp cam singur dar acum am ajutor, pe domnul viceprimar care este alături de mine, deci eu zic că am o echipă bună şi în Consiliul local, mai ales că avem şi patru femei care sunt consiliere.
Opinii de la cetăţeni
Ioan Morgociu: „Aleşii chiar mi se par buni dar dacă nu vor face treabă bună cu siguranţă nu îi vom mai vota”.
Maria Cîrpaci: „Aleşii noştri sunt oameni respectabili, vorbesc foarte frumos cu noi, acest lucru contează foarte mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.