baniDisperat, dar în acelaşi timp naiv, un tânăr din Arad aflat în căutarea unui loc de muncă a fost dispus să-şi cheltuiască ultimii bani din buzunar pentru a se angaja. I-a folosit cu titlu de recompensă către un alt individ care urma astfel să îi intermedieze un loc de muncă în cadrul unei societăţi comerciale din municipiu. Cum lucrurile nu s-au derulat întocmai aşa cum trebuia, păgubitul a intrat la bănuieli şi a mers să solicite ajutorul jandarmilor.
„Dispecerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat cu privire la un caz de înşelăciune a cărui victimă a fost un bărbat în vârstă de 22 de ani din municipiul Arad. După verificările efectuate, a rezultat fap­tul că un bărbat domiciliat in localita­tea Şagu din judeţul Arad, Gheorghe R., în vârstă de 27 de ani, a pretins, în repetate rânduri, sume de bani, cu promisiunea că îi va intermedia tânărului angajarea în cadrul unei societăţi comerciale din municipiu. Bărbatul a fost identificat în scurt timp de către jandarmi. Acesta a declarat că a distrus documentele personale primite în copie iar banii primiţi, în sumă totală de 250 lei, i-a cheltuit”, a declarat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au mai aflat că suspectul a ispă­şit doi ani de închisoare pentru ace­laşi gen de faptă. Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Recomandările redacției