Până la urmă, dezbaterile despre oportunitatea reluării întrecerilor din fotbalul județean într-o perioadă în care amenințarea cu infectarea cu COVID-19 este mare nu și-au mai avut rostul. Federația Română de Fotbal a „înghețat” toate competițiile interne și, pe cale de consecință, toate Asociațiile Județene de Fotbal au făcut la fel.
Comunicatul oficial de pe site-ul instituției arădene certifică acest fapt: „Comitetul de Urgență al AJF Arad compus din Adrian Lucaci, preșe­dinte, Andras Mako și Ovidiu Coman, vicepreședinți, întrunit în data de 12.03.2020, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal, în conformitate cu Hotărârea din data de 12.03.2020 a Federației Romane de Fotbal, ia act la urmatoarele decizii: Campionatele Ligii a IV–a, Liga a V–a, respectiv Liga a VI–a vor fi suspendate până în data de 31.03.2020”.
Așadar, și fotbalul județean intră în „carantină” cel puțin pentru următoarele trei săptămâni. Cel puțin la nivelul Ligii
a IV-a lucrurile se complică, atâta timp cât programul era oricum comprimat. Ar mai fi de disputat încă 7 meciuri din sezonul regulat, după care ar urma meciurile de clasament.
Dacă disputele din play-stay și play-out nu au aproape nicio miză, în urma confruntărilor dintre primele patru cla­sate trebuie să aflăm campioana județului și reprezentanta județului la barajul de promovare în compania cu formația ce câștigă disputa internă în Caraș-Severin.
Numele formațiilor campioane ar trebui trimise la FRF până pe 1 iunie, dar în condițiile în care fotbal s-ar mai putea juca doar din aprilie încolo e greu de crezut că se poate respecta acest calendar.

Recomandările redacției