Și la asta avem statistici: elevii arădeni, pe locul 24 în țară la căutarea unei destinații pentru vacanța de Paști

0
742

Mai sunt două săptămâni de școală, dar elevii sunt cu gândul la vacanță.

Vacanța de Paște începe anul acesta pe 20 aprilie și durează două săptămâni, până pe 5 mai. Până la începutul vacanței de Paște, mai sunt două săptămâni de școală. Potrivit Google Trends, căutările legate de vacanța elevilor de Paști au avut o frecvență din ce în ce mai mare în ultimele șapte zile. La căutări, arădenii sunt pe locul 24 în țară, perioada de vârf înregistrându-se în jurul datei de 2 aprilie. Pe primele trei locuri sunt elevii din județele Giurgiu, Buzău și Mehedinți.

Anul acesta, Paștele ortodox este pe 28 aprilie 2019, iar cel romano-catolic pe 21 aprilie, când elevii nu au cursuri. Vacanța de Paști 2019 coincide cu vacanța de primăvară.

În timp ce o parte dintre români merg în vacanţe de Paşte în străinătate, atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii precum Roma, Atena sau Ierusalim, alţii aleg shoppingul şi distracţia în cluburile din Dubai sau Amsterdam.

Roma este una dintre cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, deoarece turiştii pot vizita atât bisericile catolice, cât şi lăcaşurile de cult ortodoxe. În acelaşi timp, în capitala Italiei trăieşte o importantă comunitate de români, iar Paştele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor. Un city break de Paşte la Roma porneşte de la 337 euro de persoană şi include bilet de avion, 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare medicală.

La rândul său, Atena are avantajul de a fi o destinaţie dintr-o ţară ortodoxă, prin urmare turiştii români regăsesc aici o parte din tradiţiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel şi ouă roşii. Costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopţi la hotel cu mic dejun şi asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.

Totodată, pentru perioada Paştelui, creşte foarte mult şi cererea pentru zboruri către Tel Aviv, de unde se poate ajunge într-o oră, cu maşina, la Ierusalim. În timpul sărbătorilor pascale, un bilet de avion dus-întors spre Tel Aviv costă aproximativ 200 euro.

Cei mai mulţi turişti preferă să plece doar 4 zile, de aceea optează pentru un city break. În general, se pleacă în Vinerea Mare, iar întoarcerea este programată în a doua zi de Paşte, situaţie care înseamnă pentru cei mai mulţi turişti maximum o zi de concediu.

Paştele se află, după Revelion, pe locul 2 în topul sărbătorilor care atrag turişti români în vacanţe în străinătate. Se situează chiar mai sus decât Crăciunul, care este asociat mult mai mult cu petrecerea timpului acasă, în familie. Apoi, perioada Paştelui este mult mai prielnică pentru călătorii, pentru că şi vremea este mai caldă“, susțin reprezentanții unei agenții de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.