accidentUn tânăr de 21 de ani s-a răsturnat ieri dimineaţă cu maşina pe care o conducea pe DN 79/A, spre Ineu, şi a fugit de la faţa locului, lăsându-şi pasagerul grav rănit singur, undeva în afara localităţii Mînerău.

În data de 25.08.2014, pe DN 79/A a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui bărbat. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilt că, in jurul orelor 05.00, pe DN 79/A in afara localităţii Mînerău,  în timp ce G. MIHAI, de 21 ani, conducea  un autoturism marca OPEL înmatriculat Franta,  pe DN79/A, din directia Sebis către Ineu, într-o o curbă la stânga  a pierdut controlul asupra autoturismului, a intrat în şanţul din partea dreapta sensului său de mers, după care s-a răsturnat, ajungând pe partea carosabilă”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Arad.

Pasagerul de pe scaunul din dreapta s-a deplasat singur până la Spitalul orăşenesc Sebiş, asta deşi starea lui era aproape critică, şi şi-a dovedit altruismul minţind cadrele medicale cu privire la natura accidentului. Mai precis, tânărul de 22 de ani din Buteni, Aniel A., le-ar fi spus medicilor că maşina în care se afla a fost lovită de un alt autoturism, fără să dea detalii precise despre autovehiculul condus de prietenul său. Poliţiştii au găsit însă maşina răsturnată în şanţ şi au pornit în căutarea şoferului.

Deşi a părăsit locul accidentului fără voie, oamenii legii nu au întâmpinat mari dificultăţi în a-i da de urmă. Mihai G. a fost găsit la domiciliu, iar poliţiştii l-au supus unui alcooltest al cărui rezultate au fost negative. Totuşi, pe numele şoferului s-a întocmit, aşa cum era normal, un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Recomandările redacției