birzaCu Adrian Marțian în Italia până la începutul săptămânii viitoare, este greu de crezut că vor apărea noutăți la nivel de lot de jucători, ca să nu mai vorbim despre rezolvarea celorlalte probleme urgente din cadrul clubului din Calea Aurel Vlaicu, cum ar fi achitarea salariilor restante către angajați.
Totuși, dacă se va fixa o dată a reunirii echipei în vederea noului sezon, s-ar putea strânge cu chiu cu vai șapte jucători. Conform contractelor valabile încă un sezon, respectiv două, Neagu, Bîrză, plus tinerii Raț și Gornic, trebuie să se prezinte la pregătire cel mai probabil pe 15 iulie. Monac și Oara au în contracte o clauză de renegociere a salariului, fiind – practic – obligați să accepte orice majorare a acestuia, fie ea și una simbolică. Dacă în cazul lui Cristi Monac, conducerea e, sau cel puțin era, decisă să adauge ceva la remunerația talentatului atacant și – astfel – să-l țină UTA, Oara trebuia lăsat să plece. Acum că „Bătrâna Doamnă” pierde fotbaliști pe bandă rulantă în favoarea altor cluburi, s-ar putea să-și revizuiască atitudinea față de fostul fotbalist al Unirii Alba Iulia. În fine, Cornel Ene fusese împrumutat de CFR Cluj pentru doi ani de zile în Calea Aurel Vlaicu. E drept, formația din Gruia îl poate rechema oricând pe tânărul fundaș înapoi și, la ce haos e la Arad, și-ar bate joc de jucătorul său să acționeze altfel.
În fine, această echipă de fotbal de sală, cu portari de la juniori, gen Barabaș sau Nica, ar putea fi antrenată doar de …Dan Stupar. Din patriotism local, dar și din dorința de a-și face meseria la gruparea la care a cunoscut cele mai mari satisfacții, fostul fundaș a îndurat cu stoicism toate greutățile din ultimii ani de la UTA și – probabil – s-ar mai înhăma la „căruță”. Adrian Falub și Marius Suller nu vor mai accepta jumătățile, ca să nu spunem, sferturile de măsură, mai ales că nu există semnale că situația s-ar putea îmbunătăți.
Dar, toată această chinuială ar putea fi încheiată printr-o decizie curajoasă a lui Giovanni Catanzariti. În calitate de administrator al „Bătrânei Doamne”, acesta ar putea introduce clubul în insolvență, iar în lipsa unui plan viabil de reorganizare, echipa ar putea reporni din Liga a IV-a.

Recomandările redacției