Și totuși pun piciorul pe gâtul țăranului

0
466

Când prind bieții țărani câte un zvon din acesta urât, de care nu poți să auzi decât de la guvernanții noștri, că trebuie să nască bărbații, trebuie să se căsătorească între ei, să nu mai fie trecut domiciliul pe cartea de identitate și noile reguli pentru creșterea porcilor, să nu mai fie hrăniți cu resturi alimentare, se revoltă. Și aici mă opresc și vreau să spun că noi, poporul aces­ta, trebuie să cumpărăm, să nu producem! Dar unde-i puterea noastră de cumpărare, domnilor guvernanți? Că țăranul de abia își duce soarta de la o zi la alta. Să nu mai hrănim cu resturi alimentare? Probabil mai sunt pe stocuri chimicale și trebuie valorificate. În altă ordine de idei, încălțămintea trebuie să fie dezinfectată, corect este acest lucru, dar aceștia nu spun că pesta este adusă de vânători, de la mistreți. Auzim de patru ani… Suntem afectați de Pesta Porcină și aceasta vine în preajma sărbătorilor de Crăciun. Se mai spune că, pe masa românilor, carnea a scăzut de la 70% și s-a ajuns la 30%. Este strigător la cer cum se procedează cu țăranul! Ce le-a venit în minte? Să pună în vedere țăranilor și celor care dețin ferme, să nu le mai dea resturi alimentare, adică mâncarea ce rămâne de la noi, să nu o mai dăm la porci. Probabil că o să ne treacă și pe noi la chimicale, după cât îi duce capul. Ce să mai ucidă de la țăran, mă refer la porci, că i-au terminat. Ne întrebăm de ce nu au organizat vânătoarea la mistreți, că erau stârvuri prin păduri. Acolo să mergeți! Nu să eutanasiați animalele țăranului. I-ați luat mâncarea de la gură, este rușinos, dar pentru dumnea­voastră este frumos.
Am zis că puteau merge prin păduri, unde sunt mistreți și pe aceia să-i euta­nasieze, dar acolo transpiră umblând să dea de urma lor, dar la țăran merge direct la cocină.
Îmi aduc aminte cum plângea o femeie la Cintei după porci, dar ăsta e românul. Subvenții la vaci – cinci lei… de rușinea curcilor.
Ministrul Petre Daea a fost un adevărat ministru pentru agricultură, în rest cred că nu știu câte tâțe are o oaie, dar sunt în Minister. Pandemia aceasta a făcut mult rău în unele cazuri, dar vine el valul patru, poate se va gândi cineva și la țărani, nu numai la biruri, că de la ei avem papa…


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.