Ani de-a rândul arădenii au fost aburiţi de primarul Gheorghe Falcă, cel care susţinea că dacă nu votăm cu el şi ai lui, Aradul se va duce de râpă, nu vom mai primi finanţări, nu vom mai avea oameni la Bucureşti, nu vom mai avea funcţii pentru arădeni în guvern. Luni de zile arădenilor li s-a spus că investiţiile din municipiu şi judeţ vor rămâne de izbelişte, că nu vom mai primi bani pentru drumuri, pasaje, CET, şcoli etc, dacă nu votăm ARD. Cu alte cuvinte, s-a dus gaşca Falcă, s-a dus Aradul de pe lista priorităţilor.
Uite că n-au trecut nici două luni de la alegeri şi vedem că totul a fost un mare fâs, o gogomănie, ca multe altele cu care ne-a obişnuit Gheorghe Falcă de-a lungul grandioasei sale cariere, presărată cu acuzaţii de mare corupţie. După patru ani în care Gheorghe Falcă n-a fost în stare să realizeze două pasaje peste centură, cu Guvern PD-L, cu secretar de stat la Transporturi, cu ministru de Interne, cu ministru al Muncii, cu toţi miniştri la picioare, cum se mai lăuda prin târg, iată că vin doi deputaţi „nebăgaţi în seamă la Bucureşti“, cum zicea marele Falcă, doi tineri politicieni care au reuşit imposibilul. Care au adus banii pentru cele două pasaje de pe Centura Aradului, arătând că se poate şi fără să te baţi cu pumnii în piept şi fără să fii din gaşca lui Falcă.
Patru ani Gheorghe Falcă n-a avut timp pentru un obiectiv important al Aradului, cum este rezolvarea problemei de pe centură, în schimb a băgat milioane de euro în ştrand, în parcul de la Pădurice, iar alte milioane urmează în arteziana de pe Mureş, altele în piramida din Piaţa Avram Iancu. Iată că există şi oameni care cunosc priorităţile Aradului şi care sunt capabili să obţină finanţare, cum sunt deputaţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, care merită felicitările arădenilor, al căror vot se dovedeşte, până acum, bine gândit.
Sigur, e doar un prim pas, doar o primă problemă importantă care a fost rezolvată. Pentru cei doi, dar şi pentru Mihai Calimente şi Ioan Cristina, de la PNL, urmează luni grele, în care vor trebui să rezolve ceea ce Falcă, cu toate aşa-zisele lui influenţe, n-a fost în stare în ani de zile. Este vorba în principal despre drumul Arad-Şiria, aflat într-o stare deplorabilă, un proiect pe care mulţi arădeni şi-l doresc realizat. La fel şi drumul Arad-Felnac, care poate nu este chiar atât de circulat ca primul, dar necesită şi el reparaţii urgente. O altă chestiune foarte importantă este păstrarea Spitalului Judeţean în categoria a II-a, obiectiv pentru care Consiliul judeţean face investiţii şi eforturi enorme, şi care ar fi în be­neficiul întregului judeţ, nu al PD-L, PSD, PNL sau UDMR. Nu în ultimul rând, cei patru reprezentanţi ai USL au datoria să sprijine comunităţile locale care au nevoie de ajutor gu­vernamental pe diferite proiecte, indiferent de culoarea politică a ce­lor care conduc comunităţile respective.
Rămâne de văzut cum se vor comporta timp de patru ani cei de la USL. Dacă-i va ţine năravul, cum s-ar zice. Deocamdată, au demonstrat că se poate şi fără marele şi unicul Falcă.
P.S.: Să nu uităm de numirea Ale­xandrei Braica în funcţia de secretar de stat. Încă o dovadă că se mai pot numi arădeni în guvern. Şi arădeni competenţi pe deasupra.

Recomandările redacției