Șicula, o comună schimbată complet de un primar ambițios

0
654

Săptămâna care a trecut am avut drum către Șicula, deși de multă vreme programasem o întâlnire cu domnul Duțu Căprar, primarul comunei. Această întâlnire tot a fost amânată, dumnealui fiind tot plecat pentru rezolvarea proiectului de introducere a gazului metan în cele trei localități din componența comunei: Șicula, Gurba și Chereluș.
Iată ce ne spune domnul primar: „Am umblat de mi-au sărit capacele. Degeaba, orice s-ar spune, la noi este mare birocrație. În loc să faci două hârtii, trebuie să faci 20. Și nici atunci nu este sigur dacă este bine sau nu.
De multe ori te dezamăgește umblatul și hârțogăriile astea, dar eu vă spun, eu sunt o persoană ambițioasă și am o sumedenie de proiecte, dar uitați-vă că suntem cu un pas în luna aprilie și nu avem buget. Care este cauza nu mă mai interesează, destul că așa suntem toate primăriile. Am rămas cu un gust amar. Am atâtea proiecte și nu am cu ce plăti!“.
– Domnule primar, haideți să reluăm discuția noastră.
– Da, așa cum am discutat mai înainte, am avut acum preocuparea de introducere a gazului metan în cele trei localități din componența comunei. Am făcut studiu de fezabilitate, este terminat în întregime, tot ce înseamnă avize pe care le-am primit de la organele abilitate. Numai SF-urile ne-au costat mai mult de un an și jumătate, iar după avize am umblat mai mult de opt luni de zile, de cheltuieli să nu mai vorbim, deci acesta este un proiect.
Alt proiect îl avem pe PNDL care prevede reabilitarea școlii din Șicula. Tot pe PNDL avem și la dispensarul uman din Gurba și aici mai avem nevoie de câteva avize și pe urmă trecem la treabă. La acest dispensar a fost nevoie să facem aceste lucrări pentru că este sub orice critică! Alt proiect, tot pe PNDL, este și școala din Gurba. Suntem în fază de proiectare la această oră. Proiecte executate cu toate avizele la zi, reabilitarea Centrului Civic prin asfaltare și cu cele două rondouri pe care le vom face în fața Primăriei și a școlii. De asemenea, Proiect cu toate avizele la zi, care prevede colectarea apelor pluviale și cu scurgere în Crișul Alb. Mai avem două proiecte executate și avize pentru asfaltarea în Șicula, vom trece la executarea lucrărilor la capela din Chereluș. Avem avizele la zi, eu zic că vom începe lucrarea în luna aprilie.
Vom mai avea reabilitarea Primăriei.
Avem în vedere reabilitarea Căminului Cultural din Chereluș, introducerea apei peste tot, introducerea curentului acolo unde este necesar. Nu uităm de Sport, Sănătate și Cultură. Cum am mai spus, nu este nici până azi buget.
Sunt foarte multe de făcut, dar să știți că nu am stat cu mâinile în sân. Un primar trebuie să alerge, cum este o vorbă, munca primarului nu este la birou, dacă vrei să faci ceva pentru comunitate.
Opinii de la cetățeni
Am discutat cu patru cetățeni chiar la podul de peste Criș, la intrare în Șicula dinspre Seleuș.
– Ce părere aveți despre primarul dumneavoastră?
– Dacă l-am fi avut primar mai demult, noi nu schimbam comuna noastră cu alta. Deși este la primul mandat, ne aduce gazul și a plătit o sumedenie de datorii, au precizat cetățenii.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.